De keuken

Recept: visragout met verse friet


Vind u het soms ook lastig om uw cliënten of patiënten voldoende vis voor te schotelen? Met dit recept hoeft dat geen probleem meer te zijn. Dit gerecht bevat kabeljauw, en is bovendien een heerlijk bord comfort food in gure wintermaanden. Daarbij is dit recept gemakkelijk te bereiden.

Visragout met frieten

4 personen, bereidingstijd: 30 minuten

Benodigdheden

Bestel hier de ingrediënten

  • 150 gram winterpeen
  • 225 gram doperwten
  • 250 gram prei
  • 40 gram boter
  • 5 gram kerriepoeder
  • 300 mililiter melk
  • 40 gram bloem
  • 350 gram kabeljauw
  • 800 gram aardappelen
  • 160 mililiter mayonaise
  • 4 takjes salad pea

Bereidingswijze

  1. Snijd de groenten fijn.
  2. Snij de aardappels tot friet of bestel voorgesneden frieten.
  3. Stoof de kabeljauw net gaar. Bewaar het vocht.
  4. Smelt boter met de kerrie en fruit hier de groenten in.
  5. Voeg hieraan de bloem toe en laat deze op laag vuur mee garen.
  6. Voeg aan dit mengsel al roerend de koude melk toe zodat langzaam een gebonden mengsel ontstaat, waar geen klontjes meer in zitten.
  7. Gebruik iets te weinig melk zodat je het stoof vocht van de vis kan gebruiken om de ragout op de juiste dikte te krijgen en je de smaak kan gebruiken.
  8. Voeg als laatste grof geplukte vis toe. Roer hierna zo min mogelijk zodat de stukken vis heel blijven.
  9. Bak de frieten af.
  10. Serveer de visragout en verse frieten met lekkere mayonaise en garneer met een takje salad pea.

Marije K
Redacteur

Dit vindt u waarschijnlijk ook interessant