De keuken

Recept voor Sinterklaas


Dit weekend is het zover: dan zet de goedheiligman weer voet op Nederlandse bodem. Daar hoort natuurlijk een bijpassend gerecht bij. Niemand is immers te oud om Sinterklaas te vieren! Daarom vindt u hieronder een recept voor een appelbavarois, met een feestelijke pakjesavond tint.

Appelbavarois

4 personen. 30 minuten + 4 uur wachttijd

Benodigdheden

Shop de ingrediënten »

  • 250 gram Elstar appels
  • 10 mililiter citroensap
  • 4 gram kaneelpoeder
  • 4 blaadjes gelatine
  • 250 mililiter slagroom
  • 25 mililiter water
  • 60 gram suiker
  • 8 takjes Atsina cress
  • 4 stokjes Dobla kaneel
  • 2 stuks speculaas

Bereidingswijze

  1. Was 1 of 2 appels en snij hier (rode kant) 4 plakjes van de buitenkant af. Hier snijd je met een canneleermesje een kruisje in zodat er een mijter ontstaat. Druppe er vervolgens wat citroensap overheen om verkleuring te voorkomen.
  2. Schil de rest van de appels en snij deze in partjes zonder klokhuis.
  3. Zet deze op in een pan met 25 ml water en kook ze gaar met kaneel, suiker en citroen.
  4. Klop de slagroom goed lobbig.
  5. Week de blaadjes gelatine in koud water.
  6. Als de appels gaar zijn pureer je deze glad.
  7. Meng de gelatine met de warme appelmoes en laat deze afkoelen.
  8. Als de appelmoes begint te hangen meng je de slagroom er doorheen.
  9. Schep de bavaroise in vormpjes of in een spuitzak en laat deze 4 uur opstijven.
  10. Stort of spuit de bavaroise op een mooi bord en garneer deze af met een mijter, kaneelstokje, fijn gemalen speculaas en cress.

Marije Kuiper
Redacteur

Wat ligt er op je bord?

Liefst veel verse groenten, vooral aubergine vind ik heerlijk. Verder vaak gerechten uit de Aziatische keuken, voor een lekkere pad thai kun je me altijd wakker maken.

Wat zit er in je glas?

Thee. Veel thee. Vooral lekkere kruidenthee en verse muntthee zijn favoriet. En in het weekend een lekker speciaalbiertje.

Guilty food pleasure

Alles met chocolade.

Dit vindt u waarschijnlijk ook interessant