De keuken

Recept: zalmballetjes met linguine


Met pastagerechten kunt u verrassend veel kanten op. Culinair adviseur Martin Ambachtsheer combineert linguine met zalmballetjes en asperges. Een hartig gerecht waarbij de groenten voor een heerlijke bite zorgen. Gemakkelijk te bereiden, smaakvol en vooral erg gezond.


Bereidingstijd: 30 minuten
Wachttijd: 30 minuten
Porties: 4


Benodigdheden

Shop de ingrediënten »

  • 300 gram zalm
  • 25 gram lente ui
  • 5 gram citroen
  • 30 gram paneermeel
  • 2 gram munt
  • 20 gram kokosolie
  • 300 gram linguine
  • 200 gram zeekraal
  • 100 gram groene asperges
  • 2 lente uien
  • 2 gram citroen
  • 1 ei
  • 1 teen knoflook
  • 75 gram cocktail tomaten
  • 1 gram vanille
  • Olijfolie
  • 75 gram crème fraîche

Bereidingswijze

  1. Kook de linguine gaar.
  2. Snijd de cocktailtomaatjes door de helft en marineer deze met wat olie en vanille.
  3. Snijd de zalm fijn en maak hier gehakt van.
  4. Voeg de munt, peper en zout toe.
  5. Paneer het gehakt.
  6. Snijd de groenten fijn en bak deze in de olijfolie. Zorg dat de groenten goed gaar zijn, maar wel een kleine bite behouden.
  7. Voeg als laatste de tomaatjes toe. Houd er een paar over voor de garnituur.
  8. Meng de groenten met de linguine en de crème fraîche.
  9. Bak de zalmballetjes in kokosolie.
  10. Breng het gerecht op smaak met peper, zout en wat citroen.
  11. Strooi als laatste de fijn gesneden lente ui, vanille en tomaatjes over het gerecht.

Larissa van den Bosch
Redacteur

Wat ligt er op je bord?

Ik hou van lekker en gezond eten. Bloemkool en hachee behoren wel echt tot dé favorieten. Als ik uit eten ga laat ik mij graag verrassen.

Wat zit er in je glas?

Overdag voornamelijk thee, water en rond 16.00 uur een kopje koffie. Bij het eten en in het weekend een lekker wijntje.

Guilty food pleasure

Chocola, je kunt mij erin begraven!

Dit vindt u waarschijnlijk ook interessant