De keuken

Recept: zomerdranken


De zomer staat weer voor de deur! Tijd voor een aantal vernieuwende en creatieve verfrissingen. Van een Prosecco-Limoncello hybride tot een mocktail van vers fruit: vijf herkenbare zomerse drankjes, maar dan net even anders. Easy to make and best served cold.

Aardbeienmilkshake

Bereidingstijd: 5 minuten
Porties: 4

Benodigdheden

Shop de ingrediënten »

  • 250 gram aardbeien
  • 150 gram vanille ijs
  • 250 ml volle melk
  • 10 gram basterd suiker
  • 40 gram aardbeien jam
  • 2 takjes Honny cress
  • Rietjes

Bereidingswijze

  1. Weeg de ingrediënten af.
  2. Maak de aardbeien schoon.
  3. Stop alle ingrediënten in de blender. Houd een paar aardbeien over voor de garnituur.
  4. Giet de milkshake in een glas.
  5. Garneer het glas met een verse aardbei, Honny cress en een mooi rietje.

Smoothie van watermeloen

Bereidingstijd: 5 minuten
Porties: 4

Benodigdheden

Shop de ingrediënten »

  • 400 gram watermeloen
  • 100 gram volle yoghurt
  • 2 bananen
  • Longdrink glas
  • Rietjes

Bereidingswijze

  1. Weeg alle ingrediënten af.
  2. Stop alle ingrediënten in de blender en mix het geheel tot een gladde smoothie. Houd een stukje watermeloen over voor de garnituur.
  3. Giet de smoothie in een mooi glas.
  4. Garneer het glas met een stukje watermeloen en een rietje.

Sinaasappel-perzik granité

Bereidingstijd: 10 minuten
Wachttijd: 3 uur
Porties: 4

Benodigdheden

Shop de ingrediënten »

  • 2 sinaasappels
  • 200 gram perziken
  • 10 gram citroen
  • 50 gram basterd suiker
  • 4 gram munt
  • 4 gram rode peper
  • 300 ml water

Bereidingswijze

  1. Schil alle perziken.
  2. Schil de sinaasappels.
  3. Meng de perziken en sinaasappels met de citroensap, munt en rode peper.
  4. Kook het water met de suiker
  5. Voeg het vruchtenmengsel toe aan het water.
  6. Giet het mengsel in een kom of bakje.
  7. Zet het mengsel in de vrierzer en roer het geheel om de 30 minuten door.
  8. Schep de granité in een mooi glas.
  9. Maak de garnering af met wat perzik en munt.

Prosecco-Limoncello

Bereidingstijd: 5 minuten
Porties: 4

Benodigdheden

Shop de ingrediënten »

  • 300 ml Prosecco
  • 40 ml gin-tonic foam
  • 4 partjes citroen
  • 8 takjes Lemon cress
  • IJsklontjes
  • Champagne flute

Bereidingswijze

  1. Pak een champagneglas en vul deze met twee ijsblokjes.
  2. Voeg een partje citroen toe.
  3. Giet de Prosecco op de ijsblokjes en de citroen.
  4. Spuit als laatste de gin-tonic foam op de Prosecco.
  5. Maak de garnering af met de Lemon cress.

Bosvruchten mocktail

Bereidingstijd: 5 minuten
Porties: 4

Benodigdheden

Shop de ingrediënten »

  • 50 gram blauwe bessen
  • 50 gram frambozen
  • 200 ml cranberry sap
  • 20 ml limoenssap
  • IJsklontjes
  • Cocktailglas

Bereidingswijze

  1. Weeg alle ingrediënten af.
  2. Stop alle ingrediënten in de blender. Zorg ervoor dat u een glad mengsel krijgt.
  3. Shake het mengsel met de ijsklontjes, zodat de cocktail goed koud is.
  4. Giet het mengsel in een cocktailglas.
  5. Maak de garnering van het glas af met wat frambozen en munt.

Mango pleasure

Bereidingstijd: 5 minuten
Porties: 4

Benodigdheden

Shop de ingrediënten »

  • 100 ml Malibu
  • 80 gram mango
  • 100 ml kokosmelk
  • 50 ml room
  • ijsklontjes
  • glazen
  • rietjes

Bereidingswijze

  1. Maak de mango schoon.
  2. Bewaar twee partjes van de mango voor de garnering.
  3. Weeg alle ingrediënten af.
  4. Stop alle ingrediënten in een blender.
  5. Giet het geheel in een mooi glas met ijsklontjes.
  6. Garneer het glas met de partjes van de mango en een rietje.

Larissa van den Bosch
Redacteur

Wat ligt er op je bord?

Ik hou van lekker en gezond eten. Bloemkool en hachee behoren wel echt tot dé favorieten. Als ik uit eten ga laat ik mij graag verrassen.

Wat zit er in je glas?

Overdag voornamelijk thee, water en rond 16.00 uur een kopje koffie. Bij het eten en in het weekend een lekker wijntje.

Guilty food pleasure

Chocola, je kunt mij erin begraven!

Dit vindt u waarschijnlijk ook interessant