De keuken

Recept: zomerse komkommersoep


Houd tijdens warme dagen eenvoudig de vochtbalans van uw cliënten en patiënten op peil met deze smaakvolle komkommersoep. Een heerlijke verfrissende soep en eenvoudig te bereiden.

Bereidingstijd: 15 minuten
Wachttijd: 3 uur
Aantal porties: 4

Benodigdheden

Shop de ingrediënten »

  • 1 komkommer
  • 40 gram ui
  • 4 gram knoflook
  • 2 gram rode peper
  • 20 ml citroen
  • 80 gram Crème fraîche
  • 4 gram munt
  • 8 of 12 takjes borage cress
  • 200 ml kippenbouillon
  • Peper en zout
  • 10 ml olijfolie

Bereidingswijze

  1. Snijd de komkommer over de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Maak daarna wat balletjes van de komkommer met een parisienne boortje.
  2. Snijd de rest van het vruchtvlees van de komkommer in stukjes.
  3. Snipper de ui en knoflook.
  4. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui, knoflook en rode peper.
  5. Voeg de komkommer en de bouillon toe en laat alles op een matig vuur 5 minuten zacht koken.
  6. Breng het geheel op smaak met zout en peper.
  7. Neem de pan van het vuur.
  8. Hak de helft van de munt fijn en voeg deze toe aan het mengsel.
  9. Pureer het geheel met de staafmixer of keukenmachine.
  10. Meng de crème fraîche door de soep en zet deze vervolgens ca. 3 uur in de koelkast.
  11. Serveer de soep in glaasjes of op een bord en maak de garnering af met de rest van de munt, bolletjes komkommer, de borage cress en een klein beetje crème fraîche.

Anne van Vlaenderen
Eindredacteur

Wat ligt er op je bord?

Wat mijn vriend voor me kookt. Meestal staat hij in de keuken, dus ik ben heel verwend. Wanneer ik uit eten ga probeer ik het liefst steeds iets nieuws. Daarom ben ik fan van restaurants die steeds iets anders op het menu hebben. Vis, vlees of vega, ik lust het allemaal.

Wat zit er in je glas?

Door de week water en thee, liters thee. In het weekend kan het van alles zijn: een lekker speciaalbier, goede wijn of cocktail. De klassieke Cosmopolitan blijft favoriet.

Guilty food pleasure

Pizza. ’s Avonds laat op de bank met een serie op tv.

Komkommer 400 -500 gr, per stuk 

Bekijk product

Citroenen, netje 4 stuks 

Bekijk product

Kippenbouillon goud poeder, bus 1 kg 

Bekijk product

Borage cress, doosje 1 stuk 

Bekijk product

Crème fraîche 30% vet, kuip 20 cl 

Bekijk product

Dit vindt u waarschijnlijk ook interessant