De keuken

Recept: ​zomerse vlaflip


In de zomer is er volop zomerfruit verkrijgbaar waarmee oneindig gevarieerd kan worden. Het ideale seizoen om patiënten, bewoners en bezoekers te verwennen met zoete zomerse vruchten vol vitaminen. Onze culinair specialist, Martin Ambachtsheer, verwerkt verschillende soorten vers fruit in een ouderwetse vlaflip. Het zuurtje van de yoghurt en het zoetje van de vla in combinatie met krokant suikerbrood maken dit tot een zalig dessert. Kortom: een waardig zomerfeestje!

Benodigdheden

Bestel de ingrediënten »

  • 50 ml Griekse yoghurt
  • 50 ml vanillevla
  • 50 gram frambozen
  • 50 gram bramen
  • 50 gram aardbeien
  • 50 gram kersen
  • 30 gram suikerbrood
  • Slagroom
  • Honny cress


Bereidingswijze

  1. Kruimel het suikerbrood met de kaneel en bruine suiker en bak krokant in de oven.
  2. Plaats de broodkruimels onderin een mooi tumbler glas.
  3. Maak vervolgens laagjes met de yoghurt en de vanillevla.
  4. Leg het fruit bovenop.
  5. Garneer met een mooie rozet slagroom en de Honny cress.


Geinspireerd geraakt door dit dessert met zomerse vruchten? Bekijk het volledige assortiment zomerfruit.

Larissa van den Bosch
Redacteur

Wat ligt er op je bord?

Ik hou van lekker en gezond eten. Bloemkool en hachee behoren wel echt tot dé favorieten. Als ik uit eten ga laat ik mij graag verrassen.

Wat zit er in je glas?

Overdag voornamelijk thee, water en rond 16.00 uur een kopje koffie. Bij het eten en in het weekend een lekker wijntje.

Guilty food pleasure

Chocola, je kunt mij erin begraven!

Bramen uit Nederland, doosje 125 gr 

Bekijk product

Kersen, bak 500 gr 

Bekijk product

Aardbeien uit Nederland, doosje 500 gr 

Bekijk product

Honny cress, per doosje 

Bekijk product

Dit vindt u waarschijnlijk ook interessant