De keuken

Recept: zomerstamppot met tuinbonen


Op warme, zomerse dagen houden we het graag simpel in de keuken, maar dat mag niet ten koste gaan van de smaak en voedingswaarde van een gerecht. In dit makkelijke recept voor een zomerse stamppot spelen tuinbonen de hoofdrol. Deze frisse groente bevat veel foliumzuur en vitamines B en geeft een gerecht bovendien een karakteristieke smaak. Ideaal voor zomerse dagen waarop het kwik stijgt.

Porties: 4

Benodigdheden

Shop de ingrediënten »

  • 500 gram krieltjes
  • 400 gram tuinbonen (vers of diepvries)
  • 60 ml charonsaus
  • 2 radijsjes
  • 4 gram dille
  • 400 gram grote garnalen
  • 20 gram broad beans
  • 4 takjes salad pea

Bereidingswijze

  1. Kook de krieltjes en de tuinbonen gaar.
  2. Verwarm de charonsaus au bain-marie.
  3. Snijd ondertussen dunne plakjes van de radijsjes en zet deze op ijswater.
  4. Hak de dille fijn.
  5. Verhit een beetje boter in een koekenpan en bak de garnalen in de boter.
  6. Stamp de krieltjes grof en meng met een beetje peper, zout en boter.
  7. Stamp de tuinbonen en de dille door de krieltjes.
  8. Plate het gerecht op een mooi bord en garneer met wat plakjes radijs, een paar dopjes charonsaus, de broad beans en de takjes salad pea.

Rianne van Vulpen
Redacteur

Wat ligt er op je bord?

Dat hangt van het weer af. Op een warme zomerdag kies ik voor een frisse salade, maar op een gure winterdag ga ik liever voor een mals stoofpotje.

Wat zit er in je glas?

Ik begin de dag met een cappuccino, daarna stap ik over naar water en thee. 's Avonds en in het weekend zijn prosecco en gin-tonic favorieten.

Guilty food pleasure

Taart, ijs, chocola en koekjes: I'm a sucker for sweets. De zoete verleiding kan ik dus zelden weerstaan.

Tuinbonen, zak 1 kg 

Bekijk product

Vannamei garnalen 21/25 P&D, zak 1 kg 

Bekijk product

Radijsjes, per bosje 

Bekijk product

Dille, bosje 80 gr 

Bekijk product

Broad beans smokehouse, zak 1 kg 

Bekijk product

Dit vindt u waarschijnlijk ook interessant