De keuken

Recept: winter scroppino


Binnenkort een kerstborrel of -diner? En bent u nog op zoek naar een feestelijk drankje dat u daarbij kunt serveren? Dan biedt deze winterse scroppino uitkomst! Ook zonder alcohol is dit drankje een heerlijk verfrissend als dessert of tussengerecht.

Winter scroppino

4 personen, 10 minuten bereidingstijd

Benodigdheden

Bestel de ingrediënten »

  • 4 bollen yoghurtijs
  • 240 mililiter prosecco
  • 40 mililiter wodka
  • limoen
  • 4 takjes aalbessen
  • 20 mililliter grenadine
  • 4 takjes Atsina cress

Bereidingswijze

  1. Doe een of meerdere flinke bollen yoghurtijs in een blender..
  2. Schenk hier prosecco bij en vodka.
  3. Gebruik het sap van de limoen en knijp dit uit in de blender.
  4. Blend tot u een glad en schuimig geheel hebt en schenk de scroppino uit in een mooi champagneglas.
  5. Voor een mooi effect kunt u er wat grenadine bij schenken. Doe dit langzaam langs een lepel in het
  6. glas en je zult zien dat de grenadine op de bodem blijft liggen.
  7. Af garneren met mooi rood fruit als kerstversiering, zoals aalbesjes en atsina cress.

Marije Kuiper
Redacteur

Wat ligt er op je bord?

Liefst veel verse groenten, vooral aubergine vind ik heerlijk. Verder vaak gerechten uit de Aziatische keuken, voor een lekkere pad thai kun je me altijd wakker maken.

Wat zit er in je glas?

Thee. Veel thee. Vooral lekkere kruidenthee en verse muntthee zijn favoriet. En in het weekend een lekker speciaalbiertje.

Guilty food pleasure

Alles met chocolade.

Luxe frozen yoghurt naturel, bak 2,5 ltr 

Bekijk product

Buonsenso Prosecco 75 cl per fles, doos 6 flessen 

Bekijk product

Smirnoff Wodka 37,5%, fles 70 cl 

Bekijk product

Limoenen, schaal 4 stuks 

Bekijk product

Aalbessen uit Nederland, doos 150 gr 

Bekijk product

Dit vindt u waarschijnlijk ook interessant