De keuken

Inspiratiesessies 'Ambachtelijk genieten' + recept Italiaanse poffertjes


Tijdens winterse dagen wilt u uw bewoners en cliënten extra verwennen met lekker eten en drinken. Bovendien zijn deze koude dagen hét moment om verhalen van vroeger op te halen, met daarbij de herinneringen aan gerechten waar uw cliënten destijds van genoten. Culinair adviseur Martin Ambachtsheer neemt u dit najaar daarom mee naar het verleden. Tijdens een aantal inspirerende sessies laat hij zien hoe u ambachtelijke gerechten een moderne twist geeft. Mis deze inspirerende dag niet en ga vol nieuwe ideeën het najaar in.


Meld u hier aan voor een sessie bij u in de buurt »

Italiaanse poffertjes

Als voorproefje op een ambachtelijk gerecht met een twist, vindt u hieronder een recept voor Italiaanse poffertjes. Inderdaad, zoals de oud-Hollandse poffertjes, maar dan net even anders. Dit prikkelt de smaakbeleving, en creëert een gezonde eetlust bij uw cliënten.

Benodigdheden:

Bestel de ingrediënten »

Aantal porties: 4
Bereidingstijd: 15 minuten

  • 300 mililiter groentebouillon
  • 200 gram bloem
  • 1 ei
  • 80 gram chorizo
  • 20 balletjes komkommer
  • 80 gram mozzarella
  • 600 gram tomaten besjes
  • peper en zout
  • 10 gram basilicum
  • 8 takjes basilicum cress
  • 16 stuks olijven
  • 80 gram rucola
  • 5 mililiter olijfolie
  • 5 mililiter limoensap

Bereidingswijze:

  1. Laat de groentebouillon afkoelen tot deze koud is, en meng met de bloem.
  2. Voeg het ei toe aan het beslag, samen met wat peper en zout naar smaak.
  3. Roer het beslag tot een glad geheel.
  4. Maak bolletjes van de komkommer.
  5. Snijd de olijven, chorizo, basilicum en wat tomaten besjes fijn.
  6. Maak de poffertjespan heet en vet deze in.
  7. Doe wat chorizo, tomaat, olijven en wat basilicum in het beslag en spuit het beslag in de bolletjes van de poffertjespan.
  8. Lat de poffertjes gaar en bruin worden.
  9. Meng wat olijfolie en limoen door de rucola en leg hier wat van op een mooi bord.
  10. Leg hier de poffertjes op.
  11. Garneer het bord met komkommer, mozzarellaballetjes, tomaten en basilicum cress. Lekker met een frisse tomatensalsa.

Marije Kuiper
Redacteur

Wat ligt er op je bord?

Liefst veel verse groenten, vooral aubergine vind ik heerlijk. Verder vaak gerechten uit de Aziatische keuken, voor een lekkere pad thai kun je me altijd wakker maken.

Wat zit er in je glas?

Thee. Veel thee. Vooral lekkere kruidenthee en verse muntthee zijn favoriet. En in het weekend een lekker speciaalbiertje.

Guilty food pleasure

Alles met chocolade.

Bloem - tarwe - pak 1 kilo 

Bekijk product

Chorizo dulce ring, stuk 250 gram 

Bekijk product

Mozzarella mini 8,5 gram per stuk, zak 1 kilo 

Bekijk product

Basilicum, stuk 80 gr 

Bekijk product

Dit vindt u waarschijnlijk ook interessant