De keuken

Tips & tricks voor een verse smoothie


Smoothies zijn zoete traktaties die toch een hoop gezonde stoffen bevatten. Met deze tips maakt u mooie, smakelijke smoothie's die bovendien langer vers blijven (ook als ze al even staan).

 • Tip 1: Bevroren fruit
  Vaak staat het niet in het recept vermeld, maar met ingevroren fruit blijft de smoothie dikker en langer koud. Snijd grote stukken fruit zoals banaan of appel bij voorkeur eerst in stukken voordat u ze in de vriezer plaatst.
 • Tip 2: Een lekkere dikke smoothie
  Als de smoothie niet dik genoeg is, kunt u nog enkele ijsblokjes aan het recept toevoegen. Experimenteren met ijsblokjes met een smaakje kan ook!
 • Tip 3: Houd het gezond
  Om het vetgehalte binnen de vastgestelde eisen te houden, kunt u ook sojamelk gebruiken in plaats van gewone melk of bijvoorbeeld roomijs vervangen door yoghurtijs. Maak de smoothie voedzaam door extra ingrediënten als eiwitpoeder, tarwekiemen of andere voedingssupplementen toe te voegen.
 • Tip 4: Voorbereiding is het halve werk
  Smoothies verkopen extra hard als ze goed zichtbaar in de koelvitrine staan. U kunt dus op voorhand al wat smoothies klaarmaken en presenteren.
 • Tip 5: Kleur bekennen
  Smoothies zijn op hun best wanneer ze vers worden opgediend. Verandert de kleur omdat de smoothie al even staat? Roer de smoothie dan even door of plaatst hem nog even terug in de blender (1 minuut is voldoende) zodat hij zijn smeuïge structuur en kleur weer terugkrijgt.Smoothies maakt u eenvoudig in grote hoeveelheden. Recept ideeën opdoen? Bekijk onze vijf recepten voor lekkere en gezonde smoothies.

Larissa van den Bosch
Redacteur

Wat ligt er op je bord?

Ik hou van lekker en gezond eten. Bloemkool en hachee behoren wel echt tot dé favorieten. Als ik uit eten ga laat ik mij graag verrassen.

Wat zit er in je glas?

Overdag voornamelijk thee, water en rond 16.00 uur een kopje koffie. Bij het eten en in het weekend een lekker wijntje.

Guilty food pleasure

Chocola, je kunt mij erin begraven!

Aardbeien uit Nederland, doosje 250 gr 

Bekijk product

Biologische mango, doos 4 kg 

Bekijk product

Kokosnoot, per stuk 

Bekijk product

Bananen, doos 9 stuks 

Bekijk product

Yoghurt, pak 1 ltr 

Bekijk product

Dit vindt u waarschijnlijk ook interessant