De keuken

Unieke concepten beloond met Horecava Innovation Awards


Op de Horecava werden de meest innovatieve en duurzame horeca-ontwikkelingen beloond met een Horecava Innovation Award. Ook voor de zorg zijn deze nieuwe ontwikkelingen de moeite waard, vertelt jurylid en culinair journalist Puck Kerkhoven.

Winnaar

De winnaar van de Horecava Innovation Awards is de Pure Pacific Yellowtail vis, van Kingfish Zeeland. Deze vis dient als alternatief voor tonijn, maar wordt op een veel duurzamere manier gekweekt. De vis wordt op land gekweekt, met gebruik van water uit de Oosterschelde. De ondernemers maken geen gebruik van antibiotica of vaccins en gebruiken groene energie, wat resulteert in een zeer puur product.

Duurzaam

De duurzaamheid award werd dit jaar uitgereikt aan het schoonmaaksysteem van Lotus PRO. Lotus® PRO is een schoonmaaksysteem dat koud leidingwater simpel, en veilig omzet tot gestabiliseerd ozonwater, en hiermee alle dagelijkse schoonmaakchemicaliën vervangt. Dit maakt het product erg duurzaam, en het levert een besparing van gemiddeld 23 procent op de kosten van schoonmaakproducten. ''Dit product is zeer relevant voor de zorg'', vertelt Puck. ''De Lotus PRO is een duurzaam alternatief voor alle schoonmaakmiddelen die nu al worden gebruikt.''

Ondernemers stimuleren

Volgens Puck is het erg belangrijk dat ondernemers met unieke ideeën worden beloond met een Innovation Award. ''Niet alleen is het natuurlijk leuk om iemand in het zonnetje te zetten, maar het is ook erg belangrijk om ondernemers te stimuleren op zoek te gaan naar duurzame oplossingen en alternatieven. Door er een award aan te verbinden worden dit soort concepten bovendien bekender bij het grote publiek'', aldus Puck.

Britt Raafs
Redacteur

Dit vindt u waarschijnlijk ook interessant