Advertorial

​Voeding bij kauw- en slikproblemen: Nutrisis biedt uitkomst


Patiënten met dysfagie hebben structureel problemen om speeksel, voedsel en drank van de mond in de maag te krijgen. Bij een slikstoornis bestaat het gevaar dat voeding niet in de slokdarm, maar in de luchtpijp of longen terechtkomt. Van zorgverleners vraagt dit om een zeer specifieke aanpak in de bereiding van voeding voor deze patiënten. De producten van Nutrisis bieden hiervoor uitkomst.

Uit onderzoek is gebleken dat vandaag de dag maar liefst 8 procent van de wereldbevolking aan dysfagie lijdt. Deze kauw- en slikstoornissen treft patiënten van alle leeftijden, maar vooral mensen die door een CVA (beroerte) getroffen zijn. Na een beroerte houdt zelfs zo’n 55 procent van de patiënten last van kauw- en slikproblemen.

Verslikken voorkomen

In de meeste instellingen worden vloeistoffen voor patiënten met dysfagie verdikt, om zo verslikken te voorkomen. De juiste dikte van de vloeistof komt nauw: bij een te dikke of onvoldoende dikke bereiding kan de patiënt risico’s lopen. De producten van Nutrisis zijn speciaal ontwikkeld voor patiënten met dysfagie. Het merk specialiseert zich in het ontwikkelen en produceren van smaak- en functionele oplossingen voor de voedingsindustrie en staat bekend als dé specialist op het gebied van klinische orale voeding.


Vernieuwende oplossingen

Samen met professionals in de gezondheidszorg is Nutrisis constant op zoek naar vernieuwende oplossingen, die tevens voldoen aan de gezondheids- en kwaliteitseisen van de markt. Het aanbod richt zich niet alleen op kauw- en slikproblemen, maar ook op ondervoeding, spijsverteringsproblemen en problemen bij zelfstandig eten. Deze klinische orale voedingsproducten van Nutrisis zijn gecertificeerd als voeding voor medisch gebruik en kunnen ingezet worden tijdens het productieproces van maaltijden en als oplossing voor diverse eet- en drinkmomenten. Zo kunt u elke patiënt passende voeding serveren.


Bekijk het assortiment speciaalvoeding bij Bidfood »

Rianne van Vulpen
Redacteur

Wat ligt er op je bord?

Dat hangt van het weer af. Op een warme zomerdag kies ik voor een frisse salade, maar op een gure winterdag ga ik liever voor een mals stoofpotje.

Wat zit er in je glas?

Ik begin de dag met een cappuccino, daarna stap ik over naar water en thee. 's Avonds en in het weekend zijn prosecco en gin-tonic favorieten.

Guilty food pleasure

Taart, ijs, chocola en koekjes: I'm a sucker for sweets. De zoete verleiding kan ik dus zelden weerstaan.

Dit vindt u waarschijnlijk ook interessant