Advertorial

5x de basisprincipes van gastvrijheid in de zorg


Gastvrijheid is niet alleen in de Horeca een belangrijk begrip. Ook binnen zorginstellingen kun je je door middel van gastvrijheid onderscheiden. Gastvrijheid zorgt ervoor dat klanten een fijnere ervaring hebben, zich op hun gemak voelen en zullen hierdoor tevredener weer weg gaan.

1. Écht contact maken

Oprecht, persoonlijk contact maakt voor de klant een wereld van verschil. Groet met een glimlach, maak oogcontact en neem vooral de tijd voor je gasten. Geef klanten het gevoel dat zij er toe doen. Het lijkt misschien een open deur, maar waar het voor de een vanzelfsprekend is, kan het voor een ander lastig zijn.

2. Flexibel inspelen op behoeftes

Wat betreft koffie zijn er tal van variaties mogelijk. Van een cappuccino tot een winterse kerstspecial. Speel in op de behoeftes van de gasten en biedt ze keuze uit verschillende koffiespecialiteiten. Daarnaast voegt een extra koekje of glaasje water bij de koffie net dat beetje extra toe.

3. Verras je gasten

Ga net een stapje verder dan alleen de basisbehoefte van de gast. Biedt bijvoorbeeld een kopje koffie van het huis aan een jarige klant aan. Op deze manier kunt u de verwachtingen van de klanten overtreffen.

4. Gastvrijheid is teamsport

Als een collega een keer een slechte dag heeft, zal dit de gasten niet ontgaan. Wees daarom ook niet bang om elkaar een spiegel voor te houden.

5. Creëer een warme sfeer

Zorg voor een ambiance waarin gasten zich welkom voelen. Houd het schoon, netjes en veilig en creëer een gezellige sfeer waarin gasten goed kunnen vertoeven.


Creëer gastvrijheid met het ruime assortiment van Douwe Egberts »

Rianne van Vulpen
Redacteur

Wat ligt er op je bord?

Dat hangt van het weer af. Op een warme zomerdag kies ik voor een frisse salade, maar op een gure winterdag ga ik liever voor een mals stoofpotje.

Wat zit er in je glas?

Ik begin de dag met een cappuccino, daarna stap ik over naar water en thee. 's Avonds en in het weekend zijn prosecco en gin-tonic favorieten.

Guilty food pleasure

Taart, ijs, chocola en koekjes: I'm a sucker for sweets. De zoete verleiding kan ik dus zelden weerstaan.

Dit vindt u waarschijnlijk ook interessant