Gastvrijheid

Chocoladecreaties bij de koffie


De premium chocolade decoraties van Dobla geven kleur aan koffie. Chefs gebruiken ze bovendien als garnering voor hun desserts en gebak. Maak elk kopje koffie speciaal en verras uw cliënten en patiënten met prachtige chocolade decoraties.

(H)eerlijke chocolade

Dobla is een Nederlands bedrijf met vestigingen in België, de Verenigde Staten en Vietnam. Hun decoraties worden met speciale mallen bereid en zijn opvallend gedetailleerd. Dobla gebruikt alleen premium chocolade die natuurlijke kleurstoffen bevat. Chefs gebruiken de 3D-decoraties van chocolade voor hun desserts en gebak. Volgens Mark Arnou, accountmanager Benelux van Dobla, is dat een goede zaak. “De zorgcliënt verwacht normaal gesproken geen decoraties bij zijn koffie of een stijlvolle cup bij het dessert. Als je dan toch iets extra’s krijgt, ben je op een prettige manier verrast. Het is een blijk van waardering en een presentatie die hoort bij gastvrije zorg.”


Plezier met Pasen

Dobla biedt voor elk seizoen en elke feestdag een keur aan decoraties. Ook voor Pasen; van schildjes van pure chocolade met de tekst ‘Vrolijk Pasen” tot een vrolijke paashaas van melk- en witte chocolade. Ook de Hot Lips van witte chocolade met rode kleurstof en de Twist Green, een chocolade krul met groene coating, geven een frisse ‘twist’ aan de feestdagen. Hetzelfde geldt voor de Swirl Milk, een ring van melkchocolade. “Er zijn koks die in deze ring hun desserts presenteren”, vertelt Mark. “Maar je kunt hem ook als decoratie gebruiken, bijvoorbeeld bovenop het gebak. Zo gebruiken koks de producten van Dobla vaak als onderdeel van hun eigen creaties, als finishing touch. Dat scheelt weer extra werk en bovendien weet je zeker dat het er goed uitziet.”

Koffie met toppings

Het koffieconcept van Dobla bestaat uit diverse toppings voor onder andere cappuccino en latte macchiato. Denk aan het schaafsel van pure chocolade en krullen van karamel. “Met een mooie chocoladetopping op het melkschuim van de koffie, creëer je al een wow-effect”, vertelt Mark. "Het leuke is bovendien dat het schaafsel langzaam wegsmelt in de melk. Overigens kun je die toppings ook heel goed als supplement aanbieden, voor bij de koffie. Dan laat je de keuze aan jouw bewoners: of lekker snoepen of de topping gebruiken als garnering.”

Maak kennis met alle producten van Dobla en ontdek de verschillende mogelijkheden »

Larissa van den Bosch
Redacteur

Wat ligt er op je bord?

Ik hou van lekker en gezond eten. Bloemkool en hachee behoren wel echt tot dé favorieten. Als ik uit eten ga laat ik mij graag verrassen.

Wat zit er in je glas?

Overdag voornamelijk thee, water en rond 16.00 uur een kopje koffie. Bij het eten en in het weekend een lekker wijntje.

Guilty food pleasure

Chocola, je kunt mij erin begraven!

Dit vindt u waarschijnlijk ook interessant