Gastvrijheid

De taarten van Ouwe Taart brengen de stamtafel naar de oudere


Diepvriestaart die smaakt naar de appeltaart zoals je oma altijd maakte. Zonder voedsel te verspillen. Dat is Ouwe Taart: een eenpersoonstaartje, speciaal voor ouderen.

De beste ideeën ontstaan in de kroeg. Zo ook het idee van Ouwe Taart, gekrabbeld op een bierviltje. Nu, een klein jaar verder, is dat idee uitgegroeid tot een mooi concept. Diepvriestaart, die smaakt naar de appeltaart van oma. Verpakt in eenpersoons porties, zodat er geen voedsel wordt verspild. Dat maakt Ouwe Taart niet alleen aantrekkelijk voor de oudere, maar ook voor de ondernemer. De taartjes zijn makkelijk te bewaren, en staan binnen 10 minuten op tafel.

Meer dan taart

Maar Ouwe Taart is meer dan lekkere taart alleen. Ouwe Taart steunt Stichting Met je hart in het verzachten van de eenzaamheid onder ouderen. De stichting organiseert regelmatig lokaal een ontmoeting tussen eenzame ouderen, aan een stamtafel in een deelnemend restaurant. Ouwe Taart doneert een vast bedrag per verkocht taartje om deze ontmoetingen te realiseren.

Eenzaamheid

Eenzaamheid onder ouderen is een groot probleem. Vooral ouderen die nog zelfstandig wonen zijn vaak ‘onzichtbaar’: ze hebben maar weinig sociale contacten. De bijeenkomsten van Stichting Met je hart zorgen ervoor dat deze ouderen elkaar weten te vinden, om uit hun isolement te komen.

En de ouderen zelf? Die zijn erg positief: ,,Wat is het toch mooi om weer eens met anderen te kunnen eten en niet alleen’’, en: ,,Ik heb weer een beetje een doel in mijn leven’’, laten enkele ouderen weten op de site van Stichting Met je hart.

De taarten van Ouwe Taart zijn verkrijgbaar bij Bidfood, en worden gemaakt door Smilde Bakery. Een vast bedrag per verkochte ‘Ouwe Taart’ gaat naar Stichting Met je hart.

Bekijk de taart van Ouwe Taart in de webshop »


Britt Raafs
Redacteur

Dit vindt u waarschijnlijk ook interessant