Gastvrijheid

​Het IJsselland Ziekenhuis: best presterende werkgever in de ziekenhuisbranche


Het IJsselland Ziekenhuis is door het Nationale Business Succes Award Instituut uitgeroepen tot de best presterende werkgever in de ziekenhuisbranche. Het regionale ziekenhuis in Capelle aan den IJssel onderscheidt zich met name door de waardering en het vertrouwen dat ze in haar medewerkers heeft. "De goede zorg wordt geleverd door onze mensen, dus het beste dat wij als bestuur en leidinggevenden kunnen doen is goed zijn voor onze mensen", aldus Joke Boonstra, lid raad van bestuur van het IJsselland Ziekenhuis. We stellen drie vragen over succesvol werkgeverschap binnen de zorgbranche.

1. Waarmee onderscheidt het IJsselland ziekenhuis zich van andere ziekenhuisorganisaties?

We vinden het belangrijk om een goede werkgever te zijn. Juist in deze tijd, waar binnen de zorg ontzettend op de kosten gelet moet worden. Er wordt hierover binnen het IJsselland Ziekenhuis veel gepraat en onderwerpen als: waar kan het efficiënter of waar kunnen we besparen, komen dan ook volop aan bod. Daarnaast vinden we het belangrijk om te investeren in de ontwikkeling van onze medewerkers.

2. Van welke middelen en diensten wordt er gebruik gemaakt om er voor te zorgen dat de werkdruk voor medewerkers zo laag mogelijk gehouden kan worden?

Hier spelen meerdere factoren een rol. Het werk in het Ziekenhuis is fysiek en mentaal zwaar, dus met één maatregel ben je er niet meteen. Er wordt ondersteuning geboden door naast concrete hulpmiddelen, zoals een traplift, ook aandacht te hebben voor het psychische aspect. Waar nodig wordt er dan ook passende ondersteuning geboden aan de medewerkers.

3. Wat doen jullie om een goede balans te houden tussen een hoog serviceniveau voor de patiënten en gelukkige en tevreden medewerkers?

Het IJsseland Ziekenhuis heeft kennis en ontwikkeling van haar medewerkers hoog in het vaandel staan. Zo krijgen alle medewerkers een vrij te besteden opleidingsbudget van 700 euro. Waar dit zoal aan besteed wordt? Het is mooi om te zien dat wanneer mensen zelf verantwoordelijkheid krijgen, er mooie dingen ontstaan. Zo kiezen medewerkers bijvoorbeeld voor een taalcursus, zodat ze beter kunnen communiceren met patiënten die een andere taalachtergrond hebben. De goede zorg wordt geleverd door onze mensen, dus het beste dat wij als bestuur en leidinggevenden kunnen doen, is goed zijn voor onze mensen.




Anne van Vlaenderen
Eindredacteur

Wat ligt er op je bord?

Wat mijn vriend voor me kookt. Meestal staat hij in de keuken, dus ik ben heel verwend. Wanneer ik uit eten ga probeer ik het liefst steeds iets nieuws. Daarom ben ik fan van restaurants die steeds iets anders op het menu hebben. Vis, vlees of vega, ik lust het allemaal.

Wat zit er in je glas?

Door de week water en thee, liters thee. In het weekend kan het van alles zijn: een lekker speciaalbier, goede wijn of cocktail. De klassieke Cosmopolitan blijft favoriet.

Guilty food pleasure

Pizza. ’s Avonds laat op de bank met een serie op tv.

Dit vindt u waarschijnlijk ook interessant