Gastvrijheid

Ouderen genieten tijdens reisje over de Rijn


Voor veel ouderen is het een droom: nog een keer een mooie reis maken, liefst in het buitenland. Voor een aantal bewoners van de Surplus groep ging die wens in vervulling. Zij kregen de kans een zesdaagse bootreis over de Rijn te maken.

De voorbereidingen voor de reis waren niet eenvoudig, vertelt Pieter Couwenbergh, hoofd voeding van Surplus. ,,Het heeft ons maanden aan geregel gekost. Het was erg lastig in te schatten wat we allemaal mee moesten nemen. Hoeveel appels zouden de bewoners willen eten, en hoeveel melk zou er gedronken worden?’’

Persoonlijke aandacht

Nadat hele draaiboeken en mise-en-place lijsten samengesteld zijn, is het op 28 mei zo ver: vijftig bewoners mogen aan boord van de Willem Alexander, de boot die hen zes dagen lang over de Rijn zal voeren, over een afstand van 750 kilometer. Aan boord gaan daarnaast nog eens 50 verzorgers, zodat er genoeg persoonlijke aandacht is voor alle ouderen. ,,Dat was wel nodig, want sommige mensen hebben een behoorlijke zorgbehoefte’’, vertelt Couwenbergh.

Culinair

Ook culinair gezien ontbreekt het de vakantiegangers nergens aan. Iedere dag staat in het teken van een landenthema. De maaltijden worden geserveerd in de stijl van het betreffende land. ,,Zo hebben we een keer een heel chique Frans driegangenmenu geserveerd’’, vertelt Couwenbergh.

Ervaring

De ouderen zijn tijdens de reis volledig in hun nopjes. ,,Sommige mensen waren al 30 jaar niet op vakantie geweest. Zij vinden het fantastisch om dit nog eens meegemaakt te hebben. Sommigen werden er er echt emotioneel van. Het was zo mooi om te zien dat die mensen weer een hele week een lach op hun gezicht hadden.’’


Beeld: Surplus Zorg en Aangepaste Vakantie Gids

Britt Raafs
Redacteur

Dit vindt u waarschijnlijk ook interessant