Gastvrijheid

Video: Zo zorgt u voor een feestelijke tafelaankleding


Tijdens de kerstlunches en -diners in december speelt uw tafelaankleding een belangrijke rol. Uw gasten (bewoners, vrijwilligers, familieleden) genieten nóg meer van hun eten als de tafels op een feestelijke manier zijn ingedekt. Speciaal voor de feestdagen ontwikkelde Duni een assortiment in herkenbare kleuren en dessins. Sfeervol, praktisch en beschikbaar voor elk budget.

Kerstsfeer

Bij de meeste instellingen begint de kerst na 6 december. Het restaurant en andere openbare ruimtes zijn dan gehuld in een gezellige kerstsfeer. Daar hoort als vanzelfsprekend ook de juiste tafelaankleding bij. Volgens Bidfood-leverancier Duni is er de laatste jaren meer aandacht voor een sfeervolle kerstambiance aan tafel. “De tijd dat er alleen een boom stond en er wat kerststerren aan de muur hingen, is voorbij”, zegt Duni-directeur Jack Mulders. “Bijna alle instellingen maken nu ook een feest van de maaltijden, zeker in december. Inclusief speciale servetten, placemats, led-kaarsen, tafellakens en -lopers.”

Ook voor vroegere kerstdiners

Veel kerstdiners vinden nog vóór kerst plaats, in de tweede of derde week van december. Op die manier kan ook de familie erbij zijn, die anders – op de kerstdagen zelf – vaak hun eigen diners hebben. Juist tijdens die vroege kerstdiners is het belangrijk om uit te pakken met een sfeervolle tafelaankleding. “Je doet het voor de bewoners én hun familieleden”, zegt Jack. “Familieleden zien graag dat hun ouders, opa’s en oma’s voor én tijdens de feestdagen in de watten gelegd worden. Met lekker eten én een kerstsfeer die herinneringen oproept aan vroeger. Daarmee maak je als zorgorganisatie letterlijk goede sier, ook op Facebook en andere social media.”

Herkenbare dessins

Duni biedt een keuze uit 21 uni-kleuren. Over het algemeen zijn (bordeaux)rood, wit, antraciet, beige en groen het populairst. Een aantal servetten, placemats en napperons is gedecoreerd met kerstversieringen, zoals kerststerren en dennentakken. “We hebben een speciaal assortiment met traditionele en herkenbare dessins”, vertelt Rudy Lemmens van Duni. “Voor de oudere zorgcliënt is het leven van vroeger nog heel dierbaar, Voor hen is kerst een traditioneel feest, met alle uitingen die daarbij horen, zoals tafelkleding met echte kertsdessins.”

Sfeervol én praktisch

Behalve sfeervol en herkenbaar is de tafelaankleding van Duni ook uitermate praktisch en milieuvriendelijk. Een kaarsenhouder met led-licht is veiliger dan brandend kaarslicht. De Dunilin® servetten voor eenmalig gebruik zijn sterk absorberend en hebben de chique uitstraling van linnen. Bijkomstig voordeel: de servetten laten zich makkelijk in velevormen vouwen. Duni introduceert ook diverse sfeervolle tissue servetten met kerstmotief. Veel restaurants zetten die in bij de lunch (met placemat) of onder een kom soep of garnalencocktail bij het diner. De tafellakens, napperons en tête à têtes of tafellopers van Dunicel® zijn water-afstotend. Gemorste drank kan zo gemakkelijk worden afgenomen. “In feite bieden we diverse soorten tafelaankleding voor elk budget”, vertelt Jack. “Je kunt het vrij basic houden, of extra uitpakken met napperons en tafellopers erbij, voor een lunch of diner met een driedubbele wow-factor.”


Kijk in onze webshop voor het hele Duni-assortiment »


Bekijk de video's hieronder voor vouwtips voor de feestdagen:
Britt Raafs
Redacteur

Oplaadbare ledkaarsen warm white 12 kaarsjes per lader, per stuk 

Bekijk product

Dit vindt u waarschijnlijk ook interessant