Het restaurant

Meer beleving in uw restaurant


Hoe zorgt u dat uw restaurant meer aansluit bij de huidige tijd? Met een moderne uitstraling, meer beleving en een aantrekkelijk en afwisselend assortiment? A-factive richt zich op het zoeken naar oplossingen binnen eten, drinken en gastvrijheidsvraagstukken. Ron de Lang – consultant bij A-factive – geeft u gouden tips om meer beleving te creëren binnen uw restaurant.

Meer beleving

In een wereld van eten, drinken en gastvrijheid vraagt het ontwikkelen van perfect passende gastvrijheidsconcepten om kennis van de wensen en behoeften van uw gasten. In de patiëntgerichte zorg staat beleving hierbij centraal. “Bedrijven werken tegenwoordig nog steeds op een traditionele manier en willen kostenbesparend zijn”, zegt Ron. “Om meer beleving te creëren binnen restaurants wordt bij binnenkomst naar verschillende touchpoints gekeken. Touchpoints zijn zaken die interessant zijn voor uw gast. U kunt bijvoorbeeld denken aan de routing van uw restaurant en de vers-beleving. De vraag die u per touchpoint altijd moet stellen is: waarmee verras ik mijn gast?”

Veel meer vers

“Beleving heeft alles te maken met verse producten”, zegt Ron. “Foodentertainment is hierbij een belangrijk onderdeel voor het keuzemoment. Uit onderzoek blijkt dat je voor 85% met je ogen eet. Het eten moet er dus aantrekkelijk uitzien. Het personeel dat net voor het keuzemoment bezig is met de bereiding van het eten, beïnvloedt de keuze en draagt bij aan de versbeleving.” Het is belangrijk om die beleving consequent door te voeren. Alleen een concept dat staat als een huis, wordt optimaal herkend, beleefd en gewaardeerd.

Ron: “Het revitaliseren van een proces geeft in het begin inefficiëntie, maar op de lange termijn levert dit meer op. De belangrijkste tip die ik kan geven: verlies uw gast niet uit het oog.”

Verras uw gast

“Een veelgemaakte ‘fout’ is elke dag hetzelfde serveren. De verrassing is er dan totaal vanaf. Bij veel instellingen ligt de focus mijns inziens teveel op efficiënt werken en het drukken van kosten. In veel bestaande restaurants wordt er zo weinig mogelijk personeel ingezet. Aan de andere kant bestaat een assortiment soms uit 70 tot 80 items. Dit veroorzaakt juist veel werk. Met 40 items in een assortiment heb je minder waste en kan je beter besparen. Je boekt vaak betere resultaten als je afwijkt van de traditionele werkwijze”, vertelt Ron.

Gouden tips

Ron geeft drie tips om meer beleving aan uw restaurant toe te voegen:

  1. Ga in uw eigen restaurant eten en bekijk wat u aan keuze heeft voor uw gasten;
  2. Laat zien dat u met eerlijke en verse producten werkt;
  3. Houd een smal assortiment waarin u regelmatig afwisselt.


Op de hoogte blijven van seizoensinformatie over verse groenten, vlees en vis? Bekijk de updates van onze specialisten in het Vers Nieuws »

Anne van Vlaenderen
Eindredacteur

Wat ligt er op je bord?

Wat mijn vriend voor me kookt. Meestal staat hij in de keuken, dus ik ben heel verwend. Wanneer ik uit eten ga probeer ik het liefst steeds iets nieuws. Daarom ben ik fan van restaurants die steeds iets anders op het menu hebben. Vis, vlees of vega, ik lust het allemaal.

Wat zit er in je glas?

Door de week water en thee, liters thee. In het weekend kan het van alles zijn: een lekker speciaalbier, goede wijn of cocktail. De klassieke Cosmopolitan blijft favoriet.

Guilty food pleasure

Pizza. ’s Avonds laat op de bank met een serie op tv.

Dit vindt u waarschijnlijk ook interessant