Het restaurant

Chocolademelk: verrassend lekker!


Een warme kop chocolademelk kan deze tijd van het jaar niet ontbreken. Deze warme drank maakt u nog lekkerder en verrassend door er mooie extra ingrediënten aan toe te voegen. Geef uw hot chocolate een unieke twist door te experimenteren met specerijen. De lekkerste variaties vindt u hier.

Warme chocolademelk met karamel en zeezout

Benodigdheden

Bestel de ingrediënten »

  • Chocolademelk
  • 5 à 10 ml karamel-zeezout siroop
  • 5 amandelen

Bereidingswijze

Roer de karamel-zeezout siroop door de chocolademelk en warm deze op. Serveer met karamel-zeezout amandelen voor een extra smaaksensatie.Simpel, snel en vooral heel lekker.


Warme chocolademelk met kaneel en anijs

Benodigdheden

Bestel de ingrediënten »

  • Chocolademelk
  • 1 kaneel stokje
  • 2 stuks steranijs

Bereidingswijze

Om extra smaak toe te voegen aan de chocomelk kunt u kaneel en steranijs meekoken. Dit geeft een extra bijzondere dimensie en een prachtige smaaksensatie.


Warme chocolademelk met toffee

Benodigdheden

Bestel de ingrediënten »

  • Chocolademelk
  • Gecondenseerde melk
  • Nutella hazelnootpasta
  • Chocoladeparels
  • Hazelnoot
  • Chocolade bal (half)

Bereidingswijze

Meng gecondenseerde melk met wat Nutella en gesmolten chocolade. Dit zorgt voor een vloeibaar toffee mengsel. Smelt wat chocolade. Spuit het toffee mengsel en de gesmolten chocolade in de (halve) chocoladebal. Decoreer met een mooie chocoladeparel en wat gekruimelde hazelnoot. Een leuke aanvulling op een heerlijke chocolademelk.


Warme chocolademelk met rode peper

Benodigdheden

Bestel de ingrediënten »

  • Chocolademelk
  • Rode peper

Bereidingswijze

Heerlijke warme chocolademelk met een dagelijkse dosis pit. Warm de chocolademelk op. Snipper de rode peper heel fijn en kook deze even mee met de chocolademelk. Vergeet hierna niet de melk te zeven. U kunt de peper als roerstaaf gebruiken. Spice-it-up!


Warme chocolademelk met een schuimlaag en hazelnoot

Benodigdheden

Bestel de ingrediënten »

  • Chocolademelk
  • Hazelnoten

Bereidingswijze

Een ultiem genietmoment van de dag is warme chocolademelk met een laagje karamel schuim. Klop de melk schuimend op net zoals bij een cappuccino, luchtig en vol. Strooi wat gehakte hazelnoten over de schuimlaag en het genieten kan beginnen.

Marieke Pohlmann
Redacteur

Wat ligt er op je bord?

Sushi en een goede rijsttafel zijn favoriet. De oma van mijn vriend is Aziatisch en als ik daar ben, ontkom ik er niet aan loempia´s, soto ajam of rendang voorgeschoteld te krijgen, onafhankelijk van het tijdstip van de dag. Tijdens mijn reizen heb ik veel gegeten en leren eten (van struisvogel tot cavia), maar het gelukkigst word ik van verse groente, veel verse groente! Daarnaast een lekker stukje vis met eventueel wat pasta en mijn maaltijd is compleet.

Wat zit er in je glas?

Tijdens het kokkerellen over het algemeen een lekker wit wijntje of een volle rode als ik een zwaarder gerecht maak. Een avondje met vriendinnen is compleet met cocktails als mojito of caipirinha. Overdag kan ik genieten van lekkere kruidenthee of een goede cappuccino.

Guilty food pleasure?

Chocolade, absoluut chocolade! Zo'n lekkere grote brownie met stukjes pure chocolade en bosbessen... Daar mag je mij voor wakker maken!

Dit vindt u waarschijnlijk ook interessant