Het restaurant

Feestelijk dessert: snickertosti


Dit zondig zoete dessert staat in een handomdraai op tafel en is een heerlijke afsluiter van een feestelijk diner. Machtig is hij wel, deze snickertosti, dus serveer bescheiden porties. (En houd een tweede ronde achter de hand, voor de echte zoetekauwen.)

Benodigdheden

Shop de ingrediënten »

  • Suikerbrood
  • Choco chips puur
  • Dadels
  • Pinda's
  • Pindakaas
  • Crème fraîche
  • Honny cress

Bereidingswijze

  1. Snijd het suikerbrood in plakken en de dadels in kleine stukjes.
  2. Besmeer de plakken suikerbrood aan één zijde met pindakaas. Bestrooi met de fijngesneden dadels, pinda's en chocolade chips. Top af met een tweede plak suikerbrood.
  3. Bak de tosti's aan beide zijden in een tosti-ijzer of grillpan.
  4. Serveer voor een frisse noot met crème fraiche en garneer met de Honny cress.

Anne van Vlaenderen
Eindredacteur

Wat ligt er op je bord?

Wat mijn vriend voor me kookt. Meestal staat hij in de keuken, dus ik ben heel verwend. Wanneer ik uit eten ga probeer ik het liefst steeds iets nieuws. Daarom ben ik fan van restaurants die steeds iets anders op het menu hebben. Vis, vlees of vega, ik lust het allemaal.

Wat zit er in je glas?

Door de week water en thee, liters thee. In het weekend kan het van alles zijn: een lekker speciaalbier, goede wijn of cocktail. De klassieke Cosmopolitan blijft favoriet.

Guilty food pleasure

Pizza. ’s Avonds laat op de bank met een serie op tv.

Dit vindt u waarschijnlijk ook interessant