Het restaurant

Inspiratiesessie: feestelijke voorgerechten


Het lijkt nog ver weg, maar bij u als foodprofessional zijn de feestdagen vast al eens door uw hoofd geschoten. Want wat moet u cliënten en bewoners dit jaar nou eens voorschotelen? Om u te helpen wat inspiratie op te doen, bieden wij u enkele inspiratiesessies aan met recepten voor feestelijke gerechten, om lekker winters te genieten. We beginnen deze week met twee inspirerende recepten voor het voorgerecht.

Rilette van eend met huisgemaakte augurk

Benodigdheden

Shop de ingrediënten »

  • 60 gram eendenrilette
  • 4 plakjes mini-komkommer
  • sushi azijn
  • mosterdzaad
  • kurkuma
  • mosterd
  • mayonaise
  • mosterd cress
  • 4 takjes apple blossom
  • 4 stuks wasabi kroepoek

Bereidingswijze

  1. Snij de komkommer in plakjes
  2. Doe deze samen met kurkuma, mosterdzaad, rode peper en shusi azijn in een wekpot en laat deze 24 uur marineren.
  3. Frituur de kroepoek.
  4. Meng wat mayonaise met mosterd en schep dit in een spuitzak.
  5. Schep een bolletje eenden rilette in de kroepoek.
  6. Garneer dit gerecht af met de mosterd mayo, augurk, mosterd cress en apple blossom.

Soepje van paddenstoelen met toast en wildmousse

Benodigdheden

Shop de ingrediënten »

  • 800 mililiter Maggi soep
  • 60 gram gesneden paddenstoelen
  • 8 gram bieslook
  • boter
  • 4 plakken stokbrood
  • 60 gram wild mousse
  • 4 plakjes radijs
  • 4 stuks tom bes
  • olijfolie
  • 4 takjes cress tahoon

Bereidingswijze

  1. Bak 4 sneetjes stokbrood in de oven krokant met olijfolie, peper en zout.
  2. Maak de soep volgens de beschrijving.
  3. Bak de paddenstoelen in boter.
  4. Spuit een rozet wildmousse op de bruschetta's.
  5. Garneer deze met radijs, tomaten bes en tahoon cress
  6. Schep wat paddenstoelen in een kom.
  7. Schenk de soep op de paddenstoelen en strooi hier wat bieslook overheen.
  8. Serveer de soep met de bruschetta.

Marije Kuiper
Redacteur

Wat ligt er op je bord?

Liefst veel verse groenten, vooral aubergine vind ik heerlijk. Verder vaak gerechten uit de Aziatische keuken, voor een lekkere pad thai kun je me altijd wakker maken.

Wat zit er in je glas?

Thee. Veel thee. Vooral lekkere kruidenthee en verse muntthee zijn favoriet. En in het weekend een lekker speciaalbiertje.

Guilty food pleasure

Alles met chocolade.

Dit vindt u waarschijnlijk ook interessant