Het restaurant

Recept: 5x een voedzame lunch


Een goede lunch zorgt voor de nodige energie gedurende de middag. We delen daarom vijf inspirerende en voedzame lunchgerechten. Stuk voor stuk voedzaam, rijk aan omega 3 en vol cholesterolverlagende stoffen. Ideaal voor uw restaurant, feestelijke dagen of elke andere reden om uw cliënten en gasten eens flink te verwennen!


Pitabroodje met fetakaas, tzaziki en munt

Benodigdheden

Bestel de ingrediënten »

  • 1 pita broodje
  • 100 gram feta
  • 100 gram Griekse yoghurt
  • 1 komkommer
  • 1 teen knoflook
  • 6 blaadjes munt

Bereidingswijze

  1. Snijd de komkommer (zonder de zaadlijst) in dunne reepjes en bestrooi royaal met grof zout.
  2. Laat een paar minuten staan en knijp vervolgens zoveel mogelijk van het water uit de komkommer.
  3. Snijd de knoflookteen zo fijn mogelijk en meng met de komkommer en Griekse yoghurt.
  4. Breng op smaak met olijfolie en zout.
  5. Warm het pita broodje op in de oven of broodrooster en snijd in.
  6. Vul de bodem met de tzatziki en verkruimel de feta in het broodje.
  7. Garneer met de blaadjes munt.


Naanbroodje met hummus

Benodigdheden

Bestel de ingrediënten »

  • 1 naanbroodje
  • 2 blikjes kikkererwten
  • Halve komkommer in blokjes
  • 1 fijngesneden rode paprika
  • 1 fijngesneden sjalot
  • 3 eetlepels fijngehakte blad peterselie
  • 1 eetlepel ras el hanout
  • 1 fijngesneden rode ui
  • 3 eetlepels sherry azijn
  • 2 eetlepels tahin
  • 1 teen knolfook

Bereidingswijze

  1. Spoel de kikkererwten af met water. Gebruik 1 blikje voor de hummus en 1 blikje voor de salade.
  2. Myoteer de ras el hanout en bak hierin de knoflook en sjalot, voeg de kikkererwten toe en warm even door.
  3. Draai de kikkererwten met de tahin, olijfolie en een scheut water helemaal glad in de keukenmachine tot hummus. Voeg zout toe naar smaak.
  4. Meng de andere kikkererwten met de groenten en de azijn en voeg hier ook zout toe naar smaak.
  5. Bak het naanbroodje af en smeer in met de hummus. Dresseer hier bovenop de frisse kikkererwten salade.


Broodje makreel deluxe

Benodigdheden

Bestel de ingrediënten »

  • 1 punt Turks brood
  • 1 stronkje witlof
  • 1 bosui
  • 100 gram gerookte makreel
  • 1 eetlepel ras el hanout
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 300 gram mayonaise

Bereidingswijze

  1. Verwarm zachtjes de zonnebloemolie met de ras el hanout.
  2. Laat even trekken en vervolgens helemaal afkoelen.
  3. Meng de kruidenolie met de mayonaise en breng eventueel nog op smaak met wat zout.
  4. Bak het brood even af in de oven en snijd door de helft.
  5. Smeer beide zijdes in met de kruidenmayonaise.
  6. Pluk mooie blaadjes van de witlof en snij de bosui in fijne ringetjes.
  7. Pluk de gerookte makreel en beleg het broodje met de ingrediënten.


English muffin

Benodigdheden

Bestel de ingrediënten »

  • Spelt muffin beslag (kant en klaar deeg)
  • 1 ei
  • 3 groene asperges
  • 3 plakjes serranoham
  • 2 eidooiers
  • 1 eetlepel mosterd
  • 100 ml dragon azijn
  • 50 ml sushi azijn
  • 400 ml dragon olie

Bereidingswijze

  1. Schep het spelt muffin beslag in een muffinvorm en bak af in de oven.
  2. Verwarm de eidooiers met de mosterd en de azijn in een pan met dikke bodem.
  3. Blijf constant kloppen tot de dooiers beginnen te garen.
  4. Haal van het vuur en monteer met de dragon olie.
  5. Breng op smaak met zout en tabasco en houd het mengsel warm.
  6. Blancheer de groene asperges en glaceer ze vervolgens in de boter.
  7. Bak in een pan een door de helft gesneden muffin mooi bruin en krokant en leg klaar op het bord.
  8. Pocheer het ei en serveer direct op de muffin met de asperges en serranoham en de lauwwarme hollandaisesaus er boven op.


Wrap met zoete bietjes en zoute zalm

Benodigdheden

Bestel de ingrediënten »

  • 1 mais tortilla
  • 100 gram gerookte zalm
  • 1 gekookte biet, julienne gesneden
  • 2 eetlepels bietensap
  • 6 eetlepels crème fraiche
  • 1 komkommer
  • 100 ml sushi azijn

Bereidingswijze

  1. Meng de crème fraiche met het bietensap en breng op smaak met zout.
  2. Snijd de komkommer met een dunschiller in lange linten en laat ze marineren in de sushi azijn.
  3. Smeer de tortilla in met de crème fraiche en beleg vervolgens met de zalm, de bietjes en de komkommer.


Larissa van den Bosch
Redacteur

Wat ligt er op je bord?

Ik hou van lekker en gezond eten. Bloemkool en hachee behoren wel echt tot dé favorieten. Als ik uit eten ga laat ik mij graag verrassen.

Wat zit er in je glas?

Overdag voornamelijk thee, water en rond 16.00 uur een kopje koffie. Bij het eten en in het weekend een lekker wijntje.

Guilty food pleasure

Chocola, je kunt mij erin begraven!

Naanbrood naturel 2x140 gr per zak, doos 6 zakken 

Bekijk product

Feta P.D.O., stuk 400 gram 

Bekijk product

Tahin sesampasta zonder zout biologisch 250 gr per pot, tray 6 potten 

Bekijk product

Makreelfilet, 100 gram 

Bekijk product

Dit vindt u waarschijnlijk ook interessant