Het restaurant

Recept: 5x wereldse gerechten


We presenteren vijf wereldse gerechten bereid met koelverse maaltijdcomponenten van Eetgemak. Door de componenten als basis te nemen en uw eigen verse smaakmakers toe te voegen, blijft het werk in de keuken beperkt. Stuk voor stuk verrassende en voedzame maaltijden, bereid binnen een handomdraai!

Fish 'n' chips

Met dit recept maakt u heel eenvoudig overheerlijke én verantwoorde fish 'n' chips. Deze verrassende variant op de klassieke Britse fish 'n' chips is gemaakt van zoete aardappelchips en gebakken lekkerbek.

Benodigdheden

Bestel de ingrediënten »

  • Eetgemak lekkerbek
  • 2 hard gekookte eieren
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 fijngesneden sjalot
  • 10 fijngesneden cornichons
  • 20 stuks fijngesneden kappertjes
  • 15 stengels fijngesneden bieslook
  • Paar druppels tabasco
  • Paar druppels worcestersaus
  • 2 zoete aardappelen

Bereidingswijze

  1. Snijd de zoete aardappelen in mooie dikke frieten en hussel met zonnebloem olie.
  2. Zout de frieten royaal en verdeel ze los van elkaar op een bakplaat.
  3. Bak de frieten in 15 minuten af op 190 graden gaar.
  4. Warm de lekkerbek op in een hete oven.
  5. Druk ondertussen de gekookte eieren door een fijne zeef en meng met de overige ingrediënten. Breng op smaak met zout.
  6. Serveer de fish 'n' chips op de klassieke manier in een krant met de saus apart.

Brandade van makreel

Een klassieke brandade wordt gemaakt van Portugese bacalhau (stokvis), aardappelpuree en groenten. Voor deze gezonde variant gebruiken we gepocheerde makreel.

Benodigdheden

Bestel de ingredienten »

  • Aardappelen of aardappelpuree
  • Gepocheerde botermakreel
  • Roodlof
  • Creme fraiche
  • Bieslook

Bereidingswijze

  1. Kook en pureer de aardappels of maak gebruik van Eetgemak aardappelpuree.
  2. Pluk het makreel vlees en meng met een paar eetlepels cremefraiche door de puree.
  3. Garneer met een paar blaadjes roodlof en fijngesneden bieslook.
  4. Serveer de puree lauwwarm.

Hollandse saucijs

Dit voedzame gerecht is ouderwets en eenvoudig maar wel heel bijzonder: de klassieke combinatie van appel met varkensvlees is letterlijk onweerstaanbaar!

Benodigdheden

Bestel de ingrediënten »

  • Eetgemak aardappeluree
  • Eetgemak saucijs
  • Eetgemak doperwten
  • 2 eetlepels mosterd
  • 2 appels
  • 2 eetlepels suiker

Bereidingswijze

  1. Meng de mosterd door de aardappelpuree en breng eventueel op smaak met zout. Warm door in een pannetje.
  2. Verwarm de worst in de oven.
  3. Schil de appel en verwijder het klokhuis, snijd hem in grove blokken, voeg de suiker toe en laat hem op een zacht vuur garen tot je een mooie zachte compote krijgt.
  4. Verwarm de doperwten met wat boter in een pan en serveer de worst en doperwten boven op de puree, met de appelcompote apart.


Spaanse paëlla

De gezonde basis van deze Spaanse traktatie is de gele rijst die op smaak gebracht wordt met verse groenten en kruiden. Een absoluut wereldgerecht vol smaak en beleving.

Benodigdheden

Bestel de ingrediënten »

  • Gele rijst van Eetgemak
  • Gegaarde kippendijen
  • Doperwten
  • 100 gram sperziebonen
  • 4 cherrytomaatjes
  • 1 fijngesneden rode ui
  • 4 verse gepelde gamba’s

Bereidingswijze

  1. Verwarm de rijst met wat olijfolie in een pan.
  2. Blancheer de sperziebonen met de doperwten en meng vervolgens door de rijst.
  3. Bak de rode ui en voeg hier de gamba’s aan toe.
  4. Voeg in dezelfde pan de kippendijen toe en warm door.
  5. Serveer de rijst in een paella pannetje en presenteer daar bovenop de gamba’s, kippendijen en gehalveerde cherrytomaten.


Oosterse yakitori-spiesjes

Dit zalige en voedzame gerecht is gemakkelijk klaar te maken. De Oosterse yakitori-spiesjes zijn gemaakt van kippendijen met een marinade van soja, suiker en ketjap.

Benodigdheden

Bestel de ingrediënten »

  • 4 stuks gegaarde kippendijen van Eetgemak
  • 200 gram udon noedels
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 2 lente-uitjes
  • 1 rode peper
  • 1 winterpeen
  • 3 stuks bimi
  • Sojasaus
  • Ketjap
  • Gembersiroop
  • 4 eetlepels suiker

Bereidingswijze

  1. Laat de sojasaus met de ketjap, gembersiroop en de suiker inkoken tot een stroop.
  2. Snijd de kippendijen in blokjes en rijg deze aan satéprikkers. Smeer ze in met de ingekookte stroop. Warm de spiesjes op in de oven.
  3. Kook de noedels af in ruim water en snijd ondertussen de groenten, behalve de bimi, julienne.
  4. Kook de bimi beetgaar en warm de noedels weer op met een beetje van de stroop.
  5. Voeg de groenten toe en warm kort door.
  6. Serveer de noedels in een kommetje met de spiesjes en bimi er bovenop.


Larissa van den Bosch
Redacteur

Wat ligt er op je bord?

Ik hou van lekker en gezond eten. Bloemkool en hachee behoren wel echt tot dé favorieten. Als ik uit eten ga laat ik mij graag verrassen.

Wat zit er in je glas?

Overdag voornamelijk thee, water en rond 16.00 uur een kopje koffie. Bij het eten en in het weekend een lekker wijntje.

Guilty food pleasure

Chocola, je kunt mij erin begraven!

Dit vindt u waarschijnlijk ook interessant