Het restaurant

Recept: abrikozendessert


Bent u ook op zoek naar een lekker fris dessert dat u kunt serveren in de lente? Overweeg dan dit heerlijke frisse abrikozendessert eens! Een echte traktatie voor uw cliënten en patiënten.

Recept: abrikozendessert

4 personen, 15 minuten bereidingstijd

Benodigdheden

Bestel hier de ingrediënten

  • 4 bollen vanille ijs
  • 120 mililiter Griekse yoghurt
  • 4 Bastogne koeken
  • 100 gram abrikozen
  • 4 meringues
  • 8 takjes honey cress

Bereidingswijze

  1. Verkruimel de Bastogne koeken.
  2. Pureer de abrikozen, maar bewaar 4 halve abrikozen.
  3. Schep de yoghurt in een spuitzak.
  4. Leg wat crumble in een schaaltje of glas.
  5. Spuit hier wat Griekse yoghurt op.
  6. Schep er een bolletje ijs bij.
  7. Spuit er wat abrikozensaus naast.
  8. Verkruimel de merengues hier overheen en garneer met een halve abrikoos en honey cress.

Marije Kuiper
Redacteur

Wat ligt er op je bord?

Liefst veel verse groenten, vooral aubergine vind ik heerlijk. Verder vaak gerechten uit de Aziatische keuken, voor een lekkere pad thai kun je me altijd wakker maken.

Wat zit er in je glas?

Thee. Veel thee. Vooral lekkere kruidenthee en verse muntthee zijn favoriet. En in het weekend een lekker speciaalbiertje.

Guilty food pleasure

Alles met chocolade.

Dessertijs vanille, bak 5 ltr 

Bekijk product

Griekse yoghurt 5 %, kuip 500 gr 

Bekijk product

Bastogne pak 260 gram 

Bekijk product

Abrikozen geweld, bak 1 kilo 

Bekijk product

Meringues traditioneel emmer 90 stuks 

Bekijk product

Dit vindt u waarschijnlijk ook interessant