Het restaurant

Recept: eclaire


De eclaire, het langwerpige gebakje met een zachte vulling, is een eeuwenoud gebakje afkomstig uit Frankrijk. Deze zoete lekkernij is delicieus en eenvoudig te bereiden: redenen te over om uw gasten en patiënten te verrassen met deze feestelijke traktatie.


Benodigdheden (voor 6 stuks)

Bestel de ingrediënten »

  • 150 ml water
  • 60 gram boter
  • 90 gram gezeefde bloem
  • 80 gram/ 2 stuks eieren
  • Voor de room:
  • 80 gram/2 stuks eieren/ eigeel
  • 50 gram witte basterdsuiker
  • 20 gram maizena
  • 250 ml halfvolle melk
  • 1 gram vanille
  • Voor de glacé:
  • 100 gram Poedersuiker
  • 10 ml Ahornsiroop
  • 1 gram (mag iets meer) oploskoffie
  • 10 gram boter

Bereidingswijze

  1. Zet water op met boter en wat zout, haal van het vuur zodra het kookt en meng de bloem er doorheen.
  2. Laat het mengsel afkoelen tot onder de 50 graden en meng de eieren er doorheen.
  3. Spuit op vetvrij papier mooie cilinder soezen en bak ze in 25 min af op 170 graden.
  4. Klop de eieren voor de room schuimig met de suiker.
  5. Meng de custard/ vanille er doorheen.
  6. Verhit de melk en roer dit door de ei en kook het geheel daarna tot hij dik word.
  7. Laat de room afkoelen.
  8. Meng de suiker voor de glace met de (oplos)koffie en ahorn met boter en spuit deze als de eclaire gevuld is met koude room.

Larissa van den Bosch
Redacteur

Wat ligt er op je bord?

Ik hou van lekker en gezond eten. Bloemkool en hachee behoren wel echt tot dé favorieten. Als ik uit eten ga laat ik mij graag verrassen.

Wat zit er in je glas?

Overdag voornamelijk thee, water en rond 16.00 uur een kopje koffie. Bij het eten en in het weekend een lekker wijntje.

Guilty food pleasure

Chocola, je kunt mij erin begraven!

Dit vindt u waarschijnlijk ook interessant