Het restaurant

Recept: havermoutkoekjes met yoghurt


Bij een nieuw jaar horen natuurlijk goede voornemens. Deze havermoutkoekjes passen perfect als u zich heeft voorgenomen 2018 gezond te beginnen. Op deze manier kan een koekje bij de koffie nog prima!

Havermoutkoekjes met yoghurt

Bereidingstijd: 25 minuten

Benodigdheden

Bestel de ingrediënten

  • 100 gram havermout
  • 25 gram bloem
  • 10 mililiter honing
  • 3 gram kaneel
  • 15 gram roomboter
  • 40 mililiter water
  • 2 gram bakpoeder
  • 35 gram rozijnen
  • 35 gram krenten
  • 20 gram amandelen
  • 15 gram kokosrasp
  • 200 mililiter Griekse yoghurt
  • 8 takjes honey cress
  • 20 stuks bosbessen

Bereidingswijze

  1. Wel de krenten en rozijnen en hak de noten fijn.
  2. Meng de havermout met het bakpoeder, kaneel en de honing. Meng dit vervolgens met de amandelen en krenten en rozijnen.
  3. Maak hier een mooi deeg van.
  4. Bak de koekjes in de boter of in de oven op 180 graden rond de 6- 8 minuten tot ze gaar zijn.
  5. Laat de koekjes afkoelen en serveer ze met Griekse yoghurt, bosbessen en honey cress.

Marije K
Redacteur

Dit vindt u waarschijnlijk ook interessant