Het restaurant

Recept: 5 x high tea


De zomer is het ideale seizoen voor een high tea. Samenzijn en genieten van smaakvolle hapjes en drankjes. Martin Ambachtsheer deelt vijf klassieke recepten voor een high tea en zocht bij elk gerechtje naar een combinatie van vertrouwd, verrassend en allesbehalve doorsnee. Klassiek maar met een twist: “Herkenbaarheid speelt zeker een rol bij oudere gasten. Daarnaast vinden ze het vaak leuk om verrast te worden.”



Cupcake spek, ei en kaas (voor 6 stuks)

Benodigdheden

Bestel de ingrediënten »

  • 12 rechte plakjes ontbijtspek
  • 6 eieren
  • 3 sneetjes witbrood
  • 60 gram geraspte oude kaas
  • 30 gram lente ui
  • Peper en zout (grof)
  • Boter (ongezouten)

Bereidingswijze

  1. Rol het brood een beetje uit en snijd het op maat voor de cupcakevorm. Vet de vormpjes in met de boter en leg het brood in de vorm. Druk vervolgens het spek tegen de binnenkant aan, breek een ei en laat het voorzichtig in de vorm glijden. Besprenkel met kaas en wat peper en zout.
  2. Zet het gerecht in de voorverwarmde heteluchtoven op 185 graden en bak het af tot de eiwitten gestold zijn.
  3. Garneer met een beetje lente ui.




Scones met aardbeien en burrata (voor 6 stuks)

Benodigdheden

Bestel de ingrediënten »

  • 12 stuks Hollandse aardbeien
  • 125 gram burrata
  • 30 ml aceto balsamico dark cherry
  • Honny cress

Bereidingswijze

  1. Snijd de scones doormidden.
  2. Draai de buratta glad en spuit deze in de scones. Snijd vervolgens de aardbeien door en leg ze op de burrata.
  3. Druppel de aceto over de scones en garneer met de cressen.




Poffertjes met MonChou crème (voor 10 stuks)

Benodigdheden

Bestel de ingrediënten »

  • Voor de poffertjes
  • 125 gram havermout
  • 250 gram geraspte wortel
  • 200 ml halfvolle melk
  • 25 gram rietsuiker
  • 10 ml citroensap
  • 2 eieren
  • 2 gram bakpoeder
  • 5 ml olijfolie
  • 1 gram gemalen nootmuskaat
  • 2 gram verse gember
  • 1 gram vanille
  • 2 gram gemalen kaneel
  • 2 gram zout
  • 1 gram peper
  • Voor de MonChou crème
  • 100 gram MonChou
  • 20 ml ahornsiroop
  • 0,5 gram vanille
  • 20 ml halfvolle melk

Bereidingswijze

  1. Maal de havermout in de keukenmachine en maak het poffertjesbeslag door alle ingrediënten te mengen (let op dat het beslag niet te dun is).
  2. Bak de poffers op laag vuur.
  3. Draai de MonChou crème op met de ahornsiroop, melk en vanille.
  4. Spuit de poffers op met de crème en garneer met bijpassende cressen.




Canapé met zalm en kruidenkaas (voor 6 stuks)

Benodigdheden

Bestel de ingrediënten »

  • 6 sneetjes witbrood
  • 60 gram kruidenkaas
  • 480 gram gerookte zalm
  • 6 blaadjes kropsla
  • 1 takje dille

Bereidingswijze

  1. Snijd de canapés op maat.
  2. Smeer de canapés in met kruidenkaas en leg er een blad kropsla en vervolgens de zalm op.
  3. Garneer het geheel met wat geslagen, ongezoete room en dille.


Tip: Voeg wat olijfolieparels of bolletjes van een Fingerlime toe als extra feestelijke en smakelijke garnering.




Hangop met Bastognekruimel (voor 6 stuks)

Benodigdheden

Bestel de ingrediënten »

  • 1 liter volle boerenyoghurt
  • 250 ml slagroom
  • 3 stuks limoen
  • 100 gram basterdsuiker wit
  • 6 Bastognekoekjes
  • 12 ml gesmolten boter
  • Limon cress
  • 6 Weckpotjes

Bereidingswijze

  1. Laat de yoghurt een dag uitlekken.
  2. Sla de slagroom op met 50 gram suiker en meng vervolgens de helft hiervan met wat suiker en limoen.
  3. Kruimel de Bastognekoekjes en meng de kruimels met de boter.
  4. Vul 6 kleine Weckpotjes met het kruimelmengsel en spuit de hangop er op.
  5. Garneer met slagroom, cressen en wat koekkruimels.


Dit artikel is afkomstig uit de Served Herfst 2016.

Larissa van den Bosch
Redacteur

Wat ligt er op je bord?

Ik hou van lekker en gezond eten. Bloemkool en hachee behoren wel echt tot dé favorieten. Als ik uit eten ga laat ik mij graag verrassen.

Wat zit er in je glas?

Overdag voornamelijk thee, water en rond 16.00 uur een kopje koffie. Bij het eten en in het weekend een lekker wijntje.

Guilty food pleasure

Chocola, je kunt mij erin begraven!

Zalm gerookt long slice, bak 500 gram 

Bekijk product

Citroensap rantcho 50% citroensap, fles 700 ml 

Bekijk product

Roomkaas zacht en luchtig, kuip 200 gram 

Bekijk product

Olijfolie parels - picual - pot 50 gram 

Bekijk product

Nootmuskaat gemalen 40 gr per pot, krimp 6 potten 

Bekijk product

Dit vindt u waarschijnlijk ook interessant