Het restaurant

Recept: pasteitje met verse ragout voor de Week van de Smaak


Tijdens de Week van de Smaak staat gezonde en eerlijke voeding centraal, met dit jaar als thema: ‘Eten uit (eigen) achtertuin’. De producten hoeven niet letterlijk uit de achtertuin te komen, niet iedereen is immers gezegend met een achtertuin vol fruitbomen en moestuinen, maar denk bijvoorbeeld aan eten uit eigen streek of direct van de boer. De nadruk ligt voornamelijk op het vers koken met seizoensgebonden en duurzame producten. We delen een recept van het klassieke pasteitje: bereid met verse ingrediënten.


Pasteitje met kip-groenten ragout

Benodigdheden

Bestel de ingrediënten »

  • 4 pasteitjes
  • 100 gram kippenpoulet
  • 80 gram wortel
  • 80 gram doperwten
  • 50 gram ui
  • 20 gram peterselie
  • 150 ml room
  • 60 gram bloem
  • 50 gram boter
  • 10 gram bouillonpoeder
  • Peper en zout


Bereidingswijze

  1. Verhit de boter in de pan en bak de kip aan.
  2. Was, snijd en dop de groenten, voeg dit samen met de uien toe aan de kip en fruit aan.
  3. Voeg de bloem toe en maak hiervan de basis van de ragout.
  4. Bak de pasteitjes af in de oven.
  5. Voeg de koude bouillon toe aan de ragout en roer glad.
  6. Voeg tot slot wat room toe en breng op smaak.
  7. Vul de pasteitjes met de ragout.

Larissa van den Bosch
Redacteur

Wat ligt er op je bord?

Ik hou van lekker en gezond eten. Bloemkool en hachee behoren wel echt tot dé favorieten. Als ik uit eten ga laat ik mij graag verrassen.

Wat zit er in je glas?

Overdag voornamelijk thee, water en rond 16.00 uur een kopje koffie. Bij het eten en in het weekend een lekker wijntje.

Guilty food pleasure

Chocola, je kunt mij erin begraven!

Soepkip - ca. 2,5 kilo 

Bekijk product

Doperwten - schoon - zak 150 gram 

Bekijk product

Uien middel 60/80 mm, zak 1 kg 

Bekijk product

Dit vindt u waarschijnlijk ook interessant