Het restaurant

Recept: pompoenburger


Wie houdt er niet van een lekkere burger op z'n tijd? Voor oudere mensen, en mensen met slikproblemen is het echter niet makkelijk om een heel stuk vlees weg te werken. Onze culinair adviseur Martin Ambachtsheer ontwikkelde daarom een recept voor een pompoenburger. Zo kunnen uw clienten en patienten toch genieten van een smakelijke hamburger, maar dan net even wat gezonder!

Pompoenburger

4 personen, 25 minuten bereidingstijd + 45 minuten wachttijd

Benodigdheden

Bestel de ingrediënten »

  • 4 sesambroodjes
  • 200 gram witte bonen
  • 5 gram Mexicaanse kruiden
  • Tabasco naar smaak
  • 40 mililiter Griekse yoghurt
  • 40 mililiter mayonaise
  • 10 gram bieslook
  • 80 gram panko
  • 100 gram cheddar kaas
  • 200 gram pompoen
  • 12 tomaten besjes
  • 8 takjes veldsla
  • 4 gram tomatencrumble
  • 4 takjes hippo tops
  • 8 gram pompoenpitten

Bereidingswijze

  1. Maak de pompoen schoon en snij hier blokjes van of gebruik schoongemaakte pompoen.
  2. Zet deze in de oven op 150 graden met wat peper en zout.
  3. Gaar de pompoen in ongeveer 20-25 minuten.
  4. Laat de bonen uitlekken.
  5. Vang deze op in een schaal waar ook de cheddar, panko, Mexicaanse kruiden, tabasco, peper en zout bij kunnen.
  6. Meng de yoghurt met mayonaise en de fijn gesneden bieslook met wat peper.
  7. Als de pompoen gaar is schep je de pompoen zonder mogelijk vocht bij de bonen en puree je di tot een glad mengsel. Dit mengsel mag goed stevig zijn.
  8. Schep porties pompoen op bakpapier en bak deze af in de oven op 180 graden in ongeveer 20 minuten.
  9. Je kun de burgers ook bakken in boter in een koekenpan. Doe dit langzaam op matig vuur.
  10. Als de burgers mooi bruin en krokant zijn leg je deze op een broodje waar wat veldsla op is gedaan.
  11. Garneer de burger met wat saus, tomaten besjes, hippo tops, pompoenpitten en wat crumble.

Marije Kuiper
Redacteur

Wat ligt er op je bord?

Liefst veel verse groenten, vooral aubergine vind ik heerlijk. Verder vaak gerechten uit de Aziatische keuken, voor een lekkere pad thai kun je me altijd wakker maken.

Wat zit er in je glas?

Thee. Veel thee. Vooral lekkere kruidenthee en verse muntthee zijn favoriet. En in het weekend een lekker speciaalbiertje.

Guilty food pleasure

Alles met chocolade.

Pompoenblokjes 6 mm, zak 1 kg 

Bekijk product

Mini zachte bolletjes wit sesam 32 gram per stuk, doos 6 x 12 stuks 

Bekijk product

Tex-mex kruidenmix bus 700 gram 

Bekijk product

Cheddar rood rasp grof, zak 1 kilo 

Bekijk product

Hippo tops, schaal 200 stuks 

Bekijk product

Dit vindt u waarschijnlijk ook interessant