Het restaurant

Recept: winterpannenkoek


De kerstdagen zijn amper voorbij en een nieuwe uitdaging dient zich alweer aan: wat zet u uw gasten voor tijdens de jaarwisseling? Ga eens voor deze feestelijke winterpannenkoek! Deze is eenvoudig te bereiden maar zal zeker voor een feestelijke stemming zorgen.

Winterpannenkoek

4 personen, 25 minuten

Benodigdheden

Bestel de ingrediënten

  • 150 gram bloem
  • 1 ei
  • 150 mililiter melk
  • 4 stoofperen
  • 8 plakken serranoham
  • 120 gram harde geitenkaas
  • 80 gram veldsla
  • peper en zout
  • 80 gram gerookte amandelen
  • 4 takjes salad pea

Bereidingswijze

  1. Maak beslag met bloem, melk, eieren, zout en wat kaneel poeder.
  2. Bak de ham zonder vetstof tot chipjes en bak hierna met wat boter de pannenkoeken.
  3. Snij de geitenkaas en de peertjes klein.
  4. Leg de veldsla op de pannenkoek en garneer deze af met de geitenkaas, peertjes en wat gerookte amandelen, seranoham en salad pea.

Marije Kuiper
Redacteur

Wat ligt er op je bord?

Liefst veel verse groenten, vooral aubergine vind ik heerlijk. Verder vaak gerechten uit de Aziatische keuken, voor een lekkere pad thai kun je me altijd wakker maken.

Wat zit er in je glas?

Thee. Veel thee. Vooral lekkere kruidenthee en verse muntthee zijn favoriet. En in het weekend een lekker speciaalbiertje.

Guilty food pleasure

Alles met chocolade.

Amandelen gerookt - zak 1 kilo 

Bekijk product

Bloem - tarwe - pak 1 kilo 

Bekijk product

Stoofperen in parten St. Remy, emmer 800 gr 

Bekijk product

Serranoham 9,3 gram per plak, bundel 5x3 plakken 

Bekijk product

Salad pea, schaal 100 gr 

Bekijk product

Dit vindt u waarschijnlijk ook interessant