Het restaurant

Recept: zalmhapjes met kroepoek


Met de jaarwisseling wilt u graag feestelijke hapjes serveren, die eenvoudig te bereiden zijn. Daarom ontwikkelde culinair adviseur Martin deze smakelijke zalmhapjes met kroepoek. Alvast een fijne jaarwisseling gewenst!

Zalmhapjes met kroepoek

4 personen, 15 minuten bereidingstijd

Benodigdheden:

  • 4 stuks kroepoek sepia
  • 60 gram zalmsalade
  • 60 gram zalm
  • 4 bolletjes komkommer
  • 4 plakjes radijs
  • 8 kappertjes
  • 16 gram creme fraiche
  • 4 takjes dille
  • 4 gram groentencrumble

Bereidingswijze

  1. Frituur de sepia kroepoek.
  2. Snij dunnen plakjes van de radijs en zet deze weg op koud water. Hierdoor krult het plakje iets op.
  3. Maak kleine bolletjes van komkommer.
  4. Als de kroepoek koud is schep je hier 1 bolletje zalmsalade in.
  5. Snij de zalm in klein reepjes en maak hier een half rolletje van en leg deze op de salade.
  6. Garneer je gerechtje met een dopje creme fraich, radijs, komkommer, kappertjes, dille en
  7. crumble.
  8. Zet je gerechtje op een mooie plank of schaal en serveer deze uit.

Marije Kuiper
Redacteur

Wat ligt er op je bord?

Liefst veel verse groenten, vooral aubergine vind ik heerlijk. Verder vaak gerechten uit de Aziatische keuken, voor een lekkere pad thai kun je me altijd wakker maken.

Wat zit er in je glas?

Thee. Veel thee. Vooral lekkere kruidenthee en verse muntthee zijn favoriet. En in het weekend een lekker speciaalbiertje.

Guilty food pleasure

Alles met chocolade.

Dit vindt u waarschijnlijk ook interessant