Het restaurant

Restjes na de feestdagen? Gooi ze niet weg!


Na de feestdagen is de kans groot dat u blijft zitten met restjes. Gooi deze vooral niet weg! Culinair adviseur Martin ontwikkelde een recept dat u kunt maken met de restjes van een uitgebreid feestmaal.

Pickles

10 minuten bereidingstijd

Benodigdheden

Bestel de ingrediënten »

  • komkommer
  • radijs
  • witte kool
  • Amsterdamse uitjes
  • peterselie
  • sushi azijn

Bereidingswijze

  1. Snij overgebleven groenten, zoals komkommer, tomaat, venkel, kool enz. fijn.
  2. Meng dit met fijn gesneden witte kool, radijs en eventueel wat zilver of- en Amsterdamse uitjes.
  3. Hak tuinkruiden fijn en meng deze samen met sushi azijn. Deze azijn is kant en klaar op smaak en geeft een heerlijke frisse smaak aan je zelfgemaakte pickles.
  4. Verdeel de pickles in gave wekpotjes en je hebt een gave garnituur op voorraad.

Marije Kuiper
Redacteur

Wat ligt er op je bord?

Liefst veel verse groenten, vooral aubergine vind ik heerlijk. Verder vaak gerechten uit de Aziatische keuken, voor een lekkere pad thai kun je me altijd wakker maken.

Wat zit er in je glas?

Thee. Veel thee. Vooral lekkere kruidenthee en verse muntthee zijn favoriet. En in het weekend een lekker speciaalbiertje.

Guilty food pleasure

Alles met chocolade.

Dit vindt u waarschijnlijk ook interessant