Het restaurant

Restjes na de feestdagen? Gooi ze niet weg!


Na de feestdagen is de kans groot dat u blijft zitten met restjes. Gooi deze vooral niet weg! Culinair adviseur Martin ontwikkelde een recept dat u kunt maken met de restjes van een uitgebreid feestmaal.

Pickles

10 minuten bereidingstijd

Benodigdheden

Bestel de ingrediënten »

  • komkommer
  • radijs
  • witte kool
  • Amsterdamse uitjes
  • peterselie
  • sushi azijn

Bereidingswijze

  1. Snij overgebleven groenten, zoals komkommer, tomaat, venkel, kool enz. fijn.
  2. Meng dit met fijn gesneden witte kool, radijs en eventueel wat zilver of- en Amsterdamse uitjes.
  3. Hak tuinkruiden fijn en meng deze samen met sushi azijn. Deze azijn is kant en klaar op smaak en geeft een heerlijke frisse smaak aan je zelfgemaakte pickles.
  4. Verdeel de pickles in gave wekpotjes en je hebt een gave garnituur op voorraad.

Larissa van den Bosch
Redacteur

Wat ligt er op je bord?

Ik hou van lekker en gezond eten. Bloemkool en hachee behoren wel echt tot dé favorieten. Als ik uit eten ga laat ik mij graag verrassen.

Wat zit er in je glas?

Overdag voornamelijk thee, water en rond 16.00 uur een kopje koffie. Bij het eten en in het weekend een lekker wijntje.

Guilty food pleasure

Chocola, je kunt mij erin begraven!

Dit vindt u waarschijnlijk ook interessant