Het restaurant

Vier de lente met deze verfrissende dranken


Hoewel het nu nog erg koud is buiten, duurt het niet lang meer voordat de lente aanbreekt. Om dit nieuwe seizoen goed voorbereid in te gaan, vindt u hieronder vast een aantal heerlijk verfrissende lentedranken, die u met bijpassende hapjes kunt serveren.

Slow ice tea met vijgenbrood

4 personen, bereidingstijd 15 minuten

Benodigdheden

Bestel de ingrediënten

  • 2 zakjes p/liter
  • 500 gram ijsklontjes
  • 50 gram aarbeien p/liter
  • 50 gram frambozen p/liter
  • 50 gram lychees p/liter
  • 1 bos munt p/liter
  • 4 porties vijgenbrood
  • 30 gram Philadelphia kaas
  • 8 takjes cress

Bereidingswijze

  1. Zet de thee volgens de verpakking.
  2. Schep ijsklontjes in de karaf tap.
  3. Giet de thee op de ijsklontjes.
  4. Voeg het fruit garnituur toe en de munt en zet de tap koud.
  5. Steek mooie vormpjes uit het vijgenbrood.
  6. Spuit hier de roomkaas op en garneer deze af met frambozen en cress.
  7. Serveer deze op een mooie plank of bord bij de heerlijke ice tea.

Lentebock met tapa van kip

25 minuten bereidingstijd

Benodigdheden

Bestel de ingrediënten

  • 4 lentebocks Jopen
  • 100 gram kipfilet
  • 8 plakjes ontbijtspek
  • 20 mililiter honing
  • 5 gram mosterd
  • 5 gram citroensap
  • peper
  • mosterdcress

Bereidingswijze

  1. Snijd de kipfilet in gelijke reepjes.
  2. Wikkel de kipreepjes een voor een in een plak ontbijtspek en leg ze in een ovenschaal.
  3. Maak een mengsel van de honing, mosterd en het citroensap.
  4. Bestrijk de rolletjes met de helft van de saus en zet 10 minuten in de oven op 225 graden.
  5. Haal de rolletjes uit de oven en draai deze om zodat ook de andere kant ingesmeerd kan worden met de rest van de saus
  6. Zet nog een kleine 10 minuten in de oven.
  7. Laat de hapjes afkoelen en serveer deze op een gaaf bordje of plank met de lentebock.

Kersenbier met mascarpone blini

15 minuten bereidingstijd

Benodigdheden

Bestel de ingrediënten

  • 4 flesjes kersenbier
  • 80 gram bloem
  • 100 mililiter melk
  • 1/2 ei
  • 2 gram bakpoeder
  • 1 gram zout
  • 80 gram mascarpone
  • 8 kersen
  • 16 takjes cress
  • 4 druppels aceto balsamico

Bereidingswijze

  1. Maak beslag van melk, bloem, bakpoeder en ei.
  2. Bak kleine poffertjes.
  3. Laat deze afkoelen en garneer ze met mascarpone, kersen, cress en de aceto.
  4. Giet het bier in een bijpassend glas en serveer met de blini.

Jasmijnthee met brownie

4 personen, 10 minuten bereidingstijd

Benodigdheden

Bestel de ingrediënten

  • 4 kopjes jasmijnthee
  • 2 brownies, doormidden gesneden
  • 4 stuks jasmijn Dobla
  • 8 takjes Atsina cress
  • 12 gram mascarpone

Bereidingswijze

  1. Zet heerlijke jasmijnthee.
  2. Snijd een bownie schuin door.
  3. Zorg dat deze op tempratuur is voordat hij wordt uitgeserveerd.
  4. Spuit een klein dopje mascarpone op de brownie en garneer deze af met verse en chocolade jasmijn en wat cress.
  5. Serveer een mooi kopje met bijpassend servies voor een mooie look.

Koffie smoothie met dadels

4 personen, 15 minuten bereidingstijd

Benodigdheden

Bestel de ingrediënten

  • 4 rietjes
  • 4 kopjes koffie
  • 200 mililiter kokosmelk
  • 8 dadels
  • 400 gram ijsklontjes
  • 40 gram geraspte kokos
  • 4 struks gevulde dadels
  • 40 gram chocolade

Bereidingswijze

  1. Zet koffie.
  2. Giet de koffie op de ijsklontjes.
  3. Giet hier de kokosroom en de dadels bij en blend dit tot een heerlijke smootie.
  4. Smelt wat pure chocolade en bruineer wat geraspte kokos.
  5. Doop een roomdadel in de chocolade en daarna in de gebruineerde kokos.
  6. Serveer de smootie in een gaaf groot glas met rietje en een heerlijke roomdadel.

Developer Webeau
-

-

Dit vindt u waarschijnlijk ook interessant