Specialisten
Culinair adviseur Martin

Culinair adviseur Martin

Martin Ambachtsheer is culinair adviseur bij Bidfood. Met twintig jaar ervaring als zelfstandig chef-kok in de zorg, weet hij precies hoe de wereld van zorg in elkaar steekt en waar chefs in de zorg behoefte aan hebben.

Martin Ambachtsheer is culinair adviseur bij Bidfood. Met twintig jaar ervaring als zelfstandig chef-kok in de zorg, weet hij precies hoe de wereld van zorg in elkaar steekt en waar chefs in de zorg... Lees meer

Recept: varkensporchetta met pastinaak en aardappelpuree


Dit recept is een variatie op het traditionele 'groente-vlees-aardappel gerecht' dat bij veel van uw cliënten en patiënten waarschijnlijk veelvuldig op het menu gestaan heeft toen zij nog thuis woonden. Dit gerecht zal daarom vertrouwd aanvoelen, maar is tegelijkertijd restaurantwaardig dankzij de rijke smaken. Eet smakelijk!

Varkensporchetta met ovenpastinaak en aardappelpuree

4 personen, bereidingstijd 35 minuten

Benodigdheden

Bestel de ingrediënten

  • 400 gram varkensporchetta
  • 500 gram pastinaak
  • 80 mililiter jus de veau
  • 500 gram aardappelpuree
  • 8 gram peterselie
  • 12 blaadjes vene cress
  • 40 gram boter
  • 20 tomatenbesjes
  • 40 gram sjalotten
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Maak puree van de aardappelen.
  2. Snij de pastinaak in frieten en de sjalotten in reepjes.
  3. Meng de pastinaak met sjalotten en olijfolie en wat peper en zout en bak deze in de oven op 180 graden gaar.
  4. Hak peterselie en zet wat jus de veau warm.
  5. Snij plakken porchetta en bak deze bruin in boter.
  6. Serveer de pochetta met de pastinaak, puree en wat tomatenbesjes, vene cress en gehakte peterselie.

Marije K
Redacteur

Varkensporchetta gegaard heel, stuk 1,50 kilo 

Bekijk product

Pastinaken, doos 1 kg 

Bekijk product

Jus de veau, pot 1 ltr 

Bekijk product

Puree - 1/6GN - bak 400 gram 

Bekijk product

Vene cress, bakje 100 gr 

Bekijk product

Dit vindt u waarschijnlijk ook interessant